Medlemsmöte Nov 2023

19 november, 2023

Medlemsmöte den 16 november 2023.

Medlemsmöte har hållits i FYLGIA. Ordföranden Lars Sager hälsade 30 medlemmar välkomna till kvällens sammankomst med temat Försvarsinformation. Överste Johan Elofsson i Flygvapnet hälsades välkommen.

Dagordningen för kvällen fastställdes och föregående mötes protokoll upplästes och godkändes.

Sekreteraren rapporterade att vi nu är 211 medlemmar i föreningen, en ökning med en medlem sedan oktobermötet.

Ordföranden informerade att Fylgia ska renoveras under 2024 och det innebär att vi måste utrymma våra lokaler i början av 2024. Tidpunkten för när start av renovering kan ske är inte fastställd ännu.

Arbetsgrupp kommer att bildas och vi behöver hjälp av medlemmarna med nedpackning av våra inventarier. Lagring kommer att ske i fuktskyddad container.

Under renoveringstiden kommer vi att få tillgång till Saga, Freja och Fregatten för våra verksamheter. Vår målsättning är att arbeta för att komma tillbaka till Fylgia.

Informerades om att arbetet med framtagning av Årsprogram 2024 är i slutfasen och kommer att skickas ut till medlemmarna i slutet av december och även läggas in på vår hemsida.

Kassören rapporterade att det ekonomiska läget i föreningen är gott. Vi ligger väl inom beslutad budget.

Riksårsmötet 2024 sker den 19-21 maj med färja till Tallinn eller kryssning till Höga kusten. Definitivt beslut kommer att vara klart vid årsskiftet och redovisas i FM tidskrift nr 1/24 och på hemsidan.

Riksårsmötet 2025 kommer att arrangeras av föreningarna Karlskrona, Kalmarsund och Karlshamn. Kommer att planläggas under våren 2024.

Adventsgudstjänst i Amiralitetskyrkan den 3 december. Som flaggvakter ställer Bo-Inge Andersson och Lennart Håkansson upp.

SOU-examen i Amiralitetskyrkan den 14 december.

Ordföranden kommer att överlämna bokgåva till ”bästa idrottsperson”. En ”pristavla” kommer också att överlämnas till kurschefen att användas i den fortsatta idrottsliga verksamheten.

Valberedningen, Ingeman Jönsson, meddelade att de arbetar med att forma förslag till styrelse för 2024.

Ingvar Stenmark överlämnade som gåva från VHFK en ”kabellängd 18,5 cm”, slagen i Repslagarverkstaden, till föreningen.

Efter medlemsmötet serverades ärtsoppa, pannkakor och kaffe.

Efter måltiden berättade Överste Johan Elofsson på ett lysande sätt om sin karriär inom Flygvapnet och om de olika uppdrag han haft och nu har inom Försvarsmakten och i utlandstjänst.

Kvällen blev mycket lyckad. Ordföranden tackade Johan Elofsson och överlämnade boken ”Flottans Män berättar.

Stellan Andersson

2023-11-17.

Ärtsoppan är alltid uppskattad!

Sekreteraren redovisar.

Ordförande avtackar föredragshållaren.

Stolt far och son.

Senaste nyheterna

Studiebesök Blekinge Museum Rosenholm. Den 18 april besökte 24 medlemmar Blekinge museums samlingar på Rosenholm. Samlingarna finns i fd. KA 2:s serviceförråd. Vi välkomnades av Hanna Sjöberg och Jonas Eckerbom som assisterade vid den obligatoriska...

läs mer

Årsmöte 2024

FLOTTANS MÄN KARLSKRONA Årsmöte den 14 mars 2024. Årsmöte hölls den 14 mars i Freja med 29 deltagare. Mötet inleddes med högtidlig parentation för avlidna kamrater under 2023. Dessa var: Åke Malmgren, Sven Nejdefelt, Tommy Boström, Sven-Otto Ullnér, Kenneth Olsson och...

läs mer

Utflyttning från Fylgia.

Fredagen den 16 februari flyttades våra inventarier från Skönstavik till FMLOG:s lokaler i Vedeby. Flytten har förberetts med arbetsdagar sedan början på året. Styrelsen med flera kamrater har sorterat och packat. Under flytten fick vi gedigen hjälp från MarinB. Stort...

läs mer