Välkommen till Flottans Män i Karlskrona!

Flottans män är en kamratförening med 25 lokalföreningar över hela Sverige. Totalt finns i Sverige ca 3 000 medlemmar och vår förening i Karlskrona har ca 215 medlemmar. Vi är den största lokalföreningen inom Region Syd.

FM Karlskrona bildades den 25 januari 1938 då 150 intresserade personer samlats och beslutade om föreningens bildande. Det betyder att vi i år, 2023, firar vår 85-åriga tillvaro. Verksamheten har utan avbrott fungerat under alla åren. Vårt jubileum uppmärksammades i samband med sommarens grillfest. En mindre jubileumsskrift har framtagits och kommer att delas ut till våra medlemmar under året.

Flottan Män Karlskrona arbetar aktivt för att rekrytera ytterligare medlemmar med inriktning på föryngring och förnyelse.  Som medlem söker vi dig som har en tidigare eller pågående anställning inom Flottan men även du som har ett genuint försvarsintresse av svensk marin och dess historia och framtid. Man eller kvinna, alla är lika välkomna, som medlemmar i vår förening, en kamratförening, vilken har ordet kamratskap som ledord.

Vi har förmånen att ha ett mycket bra klubbhus, Fylgia på Skönstavik, vilket vi har Marinbasens tillstånd att utnyttja för våra medlemsmöten och för andra aktiviteter.

Medlemsavgiften är för närvarande 250 kr/år, varav 120 kr går till Riksförbundet för att täcka deras kostnader. Som medlem får du tidskriften ”Flottans Män” 4 ggr/år. Varje höst utformar vi vårt verksamhetsprogram för nästkommande år, vilket innehåller föreläsningar, studiebesök, resor mm.

Är du intresserad är det enkelt att bli medlem. Gå in på ”Bli medlem” överst på denna sida eller kontakta någon i styrelsen för vidare information.

Välkommen som medlem till FM Karlskrona!

 

 

Aktuellt

Grillfest 2023

Grillfest 17 augusti 2023. Den 17 augusti genomförde Flottans Män den traditionsenliga grillfesten vid Fylgia, Skönstavik. Ett 50- tal deltagare möttes av sommarväder och vackert uppdukade bord i våra partytält . Ordförande Lars Sager hälsade alla välkomna till en...

läs mer

Veterandagen 2023

Veterandagen 29 maj 2023 i Ronneby Brunnspark. Sverige hyllar årligen sina veteraner och hedrar minnet av de som betalt det högsta priset i arbetet för fred i olika krishärdar runt om i världen. Veterandagen 2023 högtidlighåller de veteraner som tjänstgjort vid UNIFIL...

läs mer

Studiebesök Ronneby Brunnspark

Medlemsutflykt till Ronneby Brunnspark med Gribshundsmuseum. Den 25 maj gjorde vår förening en vårresa till det vackra Ronneby Brunnspark. I ett strålande väder med sol och friska vindar samlades ett 20-tal medlemmar i parken. Ordföranden Lars Sager hälsade alla...

läs mer

Kalendarium

Kalendarium

okt
12
tor
2023
18:00 Oktoberfest
Oktoberfest
okt 12 kl. 18:00 – 21:00
Oktoberfest! Upplägget av kvällens festligheter är som förra året med tyskt tema. Anmälan till Per Nejdefelt. bergenas10@gmail.com OBS! Anmälan senast 6/10.
nov
16
tor
2023
19:35 Pilotlivet i Flygvapnet.
Pilotlivet i Flygvapnet.
nov 16 kl. 19:35 – 20:35
Föredrag om piotlivet i Flygvapnet. Föredragshållare: ÖversteJohan Elofsson. Anmälan till Per Nejdefelt. bergenas10@gmail.com OBS! Anmälan senast 10/11.
dec
9
lör
2023
17:00 Julsamkväm.
Julsamkväm.
dec 9 kl. 17:00 – 21:00
Julsamkväm! Anmälan till Per Nejdefelt. bergenas10@gmail.com OBS! Anmälan senast 19/11. Antalet platser är begränsat så anmäl er i god tid! Anmälan är bindande och sker skriftligt genom e-post eller sms till Per Nejdefelt.

Aktuellt Regionen

Aktuellt Förbundet