Medlemsmöte 12 oktober 2023.

16 oktober, 2023

Medlemsmöte den 12 oktober 2023.

Medlemsmöte har hållits i FYLGIA. V.ordförande Göran Kullving hälsade 20 medlemmar välkomna till kvällens sammankomst under temat Oktoberfest med tyskt tema.

 Dagordningen för kvällen fastställdes och föregående mötes protokoll upplästes och godkändes.

Sekreteraren rapporterade att vi nu är 210 medlemmar i föreningen.

En ny medlem, Joakim Nilsson, välkomnades till vår förening och erhöll medlemsnål avordföranden. Joakim Nilsson presenterade sig och berättade om sin bakgrund och karriär inom Flottan.

 Informerades om att arbetet med framtagning av Årsprogram 2024 pågår.

 Kassören rapporterade att det ekonomiska läget i föreningen är gott. Vi ligger väl inom beslutad budget. Kassören beskrev också vår prissättningsstrategi vid medlemsmöten, studiebesök och andra aktiviteter.

 Information gavs från Region Syd mötet i Karlshamn den 6-7 oktober. Frågor som behandlades var medlemsvärvning och medlemsvård och FM hemsida.

Riksårsmötet 2024 sker den 19-21 maj med destination Tallin. Riksårsmötet 2025 kommer att arrangeras av föreningarna Karlskrona, Kalmarsund och Karlshamn. Kommer att planläggas under 2024.

 Valberedningen, Ingeman Jönsson, meddelade att de arbetar med att forma förslag till styrelse för 2024 och efterlyser intresserade kandidater.

 Lennart Håkansson har byggt upp ett komplett arkiv med FM tidskrift från 2001-2023 med

bidrag från Anders Eriksson m. fl.

 Efter medlemsmötet serverades grillad korv av olika sorter med potatissallad, sauerkraut mm. Till detta bjöd föreningen på Oktoberfest bier och tysk snaps. Avslutades med Apfelstrudel med glass och kaffe.

Kurt Böhme underhöll med tysk Oktoberfest musik under måltiden och gav också en beskrivning av hur traditionen Oktoberfest började i Tyskland och hur det firas idag. En mycket intressant historie- och nutidsbeskrivning.

Yngve Gottlow underhöll med berättelser ifrån hans liv som dykare världen runt. En gudabenådad berättare är Yngve!

Kvällen blev mycket lyckad. Alla hade möjlighet att umgås och prata med varandra om sin tid och upplevelser i Flottan.

 

Stellan Andersson

2023-02-18.

Senaste nyheterna

Studiebesök Blekinge Museum Rosenholm. Den 18 april besökte 24 medlemmar Blekinge museums samlingar på Rosenholm. Samlingarna finns i fd. KA 2:s serviceförråd. Vi välkomnades av Hanna Sjöberg och Jonas Eckerbom som assisterade vid den obligatoriska...

läs mer

Årsmöte 2024

FLOTTANS MÄN KARLSKRONA Årsmöte den 14 mars 2024. Årsmöte hölls den 14 mars i Freja med 29 deltagare. Mötet inleddes med högtidlig parentation för avlidna kamrater under 2023. Dessa var: Åke Malmgren, Sven Nejdefelt, Tommy Boström, Sven-Otto Ullnér, Kenneth Olsson och...

läs mer

Utflyttning från Fylgia.

Fredagen den 16 februari flyttades våra inventarier från Skönstavik till FMLOG:s lokaler i Vedeby. Flytten har förberetts med arbetsdagar sedan början på året. Styrelsen med flera kamrater har sorterat och packat. Under flytten fick vi gedigen hjälp från MarinB. Stort...

läs mer