Medlemsmöte november 2021

21 november, 2021

Medlemsmöte den 18 november 2021.

Månadsmöte har hållits i FYLGIA. Ordföranden Göran Löfgren hälsade ett 25-tal medlemmar välkomna till kvällens medlemsmöte som har temat Danskinspirerad afton med filmvisning och förplägnad med röd pölse, Tuborg öl.

 Dagordningen för kvällen fastställdes och föregående mötesprotokoll upplästes och godkändes. Ordföranden rapporterade att vi är 220 medlemmar i föreningen. Under 2021 har vi tagit in 21 nya medlemmar. Tre nya medlemmar hälsades välkomna. Det var Mats Jaxvall, Göran Karlström och Lars Gelderman. De gjorde en personlig presentation från sin marina bakgrund och fick mottaga FM medlemsnål av ordföranden.

 Tackkort för födelsedagstelegram från Jarl-Erik Johansson och Thorsten Gustafsson lästes upp.

Kassören meddelade att föreningens ekonomi är bra och i balans med budget trots att verksamheten under 2021 varit begränsad. Meddelades att 42 julhälsningar tecknats till FM tidskrift, vilket ger ett ekonomiskt tillskott med 1 760 kr till tidskriften.

Meddelades att vår vänförening MK Peenemünde planerar att göra besök i Karlskrona med en större grupp i september 2022. Då är alla medlemmar välkomna att vara med och lära känna våra tyska vänner.

FM Karlskrona har bidragit med 1 500 kr till Sällskapet Henrik af Chapman och deras projekt att återskapa det Kinesiska Tavelgalleriet på Skärva Herrgård. Vi är fadder till tavla nr 150, Kautiaufy, i galleriet. Vid invigningen den 22 oktober deltog Stellan Andersson och Tommy Johansson.

Under 2022 jubilerar sex lokalföreningar: Göteborg 85 år, Haninge 30 år, Malmö 85 år, Västerås

 40 år, Växjö 75 år och Ängelholm 85 år. Vi uppvaktar med 300 kr/förening och 1 800 kr går till Torsten Malms tidskriftsfond.

Den 13 november genomfördes Region Syd- möte i Fylgia med sju deltagande föreningar. FM Karlskrona var värd för mötet och det genomfördes i en positiv och konstruktiv anda.

En moderniserad hemsida för Flottans Män är under implementering och beräknas vara i drift i början av december. Alla medlemmar, med e-postadress, kommer att få ett mail när övergången sker. Bo-Inge Andersson och Tommy Johansson deltager från vår förening.

År 2022 firar Sveriges Flotta 500 år. Flera medlemmar har beställt bokverket ”Vår Marin 500 år” i två band. Leverans beräknas ske i februari – mars 2022 och kan då avhämtas på Fylgia.

Efter medlemsmötet serverade Ingvar Stenmark röd pölse med tillbehör och dansk öl.

Efter måltiden visades den danska kultfilmen S/S Martha och i halvtid gjordes en kort paus för kaffe och avec.  Därefter fortsatte filmvisningen.

 Ordföranden tackade deltagarna för en trevlig kväll och önskade välkommen till nästa aktivitet, vilket är Julsamkväm den 4 december.

Stellan Andersson

2021-10-24.

Senaste nyheterna

Studiebesök Blekinge Museum Rosenholm. Den 18 april besökte 24 medlemmar Blekinge museums samlingar på Rosenholm. Samlingarna finns i fd. KA 2:s serviceförråd. Vi välkomnades av Hanna Sjöberg och Jonas Eckerbom som assisterade vid den obligatoriska...

läs mer

Årsmöte 2024

FLOTTANS MÄN KARLSKRONA Årsmöte den 14 mars 2024. Årsmöte hölls den 14 mars i Freja med 29 deltagare. Mötet inleddes med högtidlig parentation för avlidna kamrater under 2023. Dessa var: Åke Malmgren, Sven Nejdefelt, Tommy Boström, Sven-Otto Ullnér, Kenneth Olsson och...

läs mer

Utflyttning från Fylgia.

Fredagen den 16 februari flyttades våra inventarier från Skönstavik till FMLOG:s lokaler i Vedeby. Flytten har förberetts med arbetsdagar sedan början på året. Styrelsen med flera kamrater har sorterat och packat. Under flytten fick vi gedigen hjälp från MarinB. Stort...

läs mer