Medlemsmöte november 2021

21 november, 2021

Medlemsmöte den 18 november 2021.

Månadsmöte har hållits i FYLGIA. Ordföranden Göran Löfgren hälsade ett 25-tal medlemmar välkomna till kvällens medlemsmöte som har temat Danskinspirerad afton med filmvisning och förplägnad med röd pölse, Tuborg öl.

 Dagordningen för kvällen fastställdes och föregående mötesprotokoll upplästes och godkändes. Ordföranden rapporterade att vi är 220 medlemmar i föreningen. Under 2021 har vi tagit in 21 nya medlemmar. Tre nya medlemmar hälsades välkomna. Det var Mats Jaxvall, Göran Karlström och Lars Gelderman. De gjorde en personlig presentation från sin marina bakgrund och fick mottaga FM medlemsnål av ordföranden.

 Tackkort för födelsedagstelegram från Jarl-Erik Johansson och Thorsten Gustafsson lästes upp.

Kassören meddelade att föreningens ekonomi är bra och i balans med budget trots att verksamheten under 2021 varit begränsad. Meddelades att 42 julhälsningar tecknats till FM tidskrift, vilket ger ett ekonomiskt tillskott med 1 760 kr till tidskriften.

Meddelades att vår vänförening MK Peenemünde planerar att göra besök i Karlskrona med en större grupp i september 2022. Då är alla medlemmar välkomna att vara med och lära känna våra tyska vänner.

FM Karlskrona har bidragit med 1 500 kr till Sällskapet Henrik af Chapman och deras projekt att återskapa det Kinesiska Tavelgalleriet på Skärva Herrgård. Vi är fadder till tavla nr 150, Kautiaufy, i galleriet. Vid invigningen den 22 oktober deltog Stellan Andersson och Tommy Johansson.

Under 2022 jubilerar sex lokalföreningar: Göteborg 85 år, Haninge 30 år, Malmö 85 år, Västerås

 40 år, Växjö 75 år och Ängelholm 85 år. Vi uppvaktar med 300 kr/förening och 1 800 kr går till Torsten Malms tidskriftsfond.

Den 13 november genomfördes Region Syd- möte i Fylgia med sju deltagande föreningar. FM Karlskrona var värd för mötet och det genomfördes i en positiv och konstruktiv anda.

En moderniserad hemsida för Flottans Män är under implementering och beräknas vara i drift i början av december. Alla medlemmar, med e-postadress, kommer att få ett mail när övergången sker. Bo-Inge Andersson och Tommy Johansson deltager från vår förening.

År 2022 firar Sveriges Flotta 500 år. Flera medlemmar har beställt bokverket “Vår Marin 500 år” i två band. Leverans beräknas ske i februari – mars 2022 och kan då avhämtas på Fylgia.

Efter medlemsmötet serverade Ingvar Stenmark röd pölse med tillbehör och dansk öl.

Efter måltiden visades den danska kultfilmen S/S Martha och i halvtid gjordes en kort paus för kaffe och avec.  Därefter fortsatte filmvisningen.

 Ordföranden tackade deltagarna för en trevlig kväll och önskade välkommen till nästa aktivitet, vilket är Julsamkväm den 4 december.

Stellan Andersson

2021-10-24.

Senaste nyheterna

Julsamkväm 2021

Julsamkväm har genomförts i FYLGIA. Ordföranden Göran Löfgren hälsade 37 medlemmar välkomna till kvällens samkväm som inleddes med glögg och mingel. Julbordet designat av klubbmästaren Ingvar Stenmark höll som vanligt högsta klass. Medlemmarna lät sig väl smaka och...

läs mer

Kinesiska Galleriet på Skärva Herrgård nyinvigt

Den 22 oktober invigdes det återskapade Kinesiska Galleriet i Skärva Herrgård där de 99 gouachtavlorna nu finns i fotografiska reproduktioner Målningarna föreställer olika djonker, sampaner och andra kinesiska fartyg.Tavlorna försvann från Skärva 2014 i samband med...

läs mer

Medlemsmöte oktober 2021

Månadsmöte har hållits i FYLGIA. Ordföranden Göran Löfgren hälsade ett 30-tal medlemmar välkomna till kvällens medlemsmöte. Kvällens föreläsare, Christer Warfvinge från FM Västervik, hälsades varmt välkommen.Dagordningen för kvällen fastställdes och föregående mötes...

läs mer