Grillfest 2023

20 augusti, 2023

Grillfest 2023

Grillfest 17 augusti 2023.

Den 17 augusti genomförde Flottans Män den traditionsenliga grillfesten vid Fylgia, Skönstavik. Ett 50- tal deltagare möttes av sommarväder och vackert uppdukade bord i våra partytält . Ordförande Lars Sager hälsade alla välkomna till en trevlig kväll varefter svenska flaggan hissades under högtidliga former.  

I år är det 85 år sedan FM Karlskrona bildades och ordföranden tog upp detta i sitt välkomsttal. Vi har tagit fram en jubileumsskrift, vilken vår redaktör Ingmar Elofsson varit ansvarig för. Denna fanns utlagd vid varje kuvert. Jubileumsskriften kommer även att delas ut under kommande aktiviteter så att alla medlemmar får del av den.

En svalkande drink serverades därefter i den 23 grader varma sommareftermiddagen. Trevligt mingel där flera av deltagarna återsåg tidigare kamrater.  Under tiden arbetade klubbmästare Kristoffer Karlsson med att fläskytterfilé, fläskkarré och grillkorv samt att potatissallad och övriga tillbehör blev perfekt tillagade och framdukade.

 En välkomponerad och smaklig grillbuffé välkomnade alla.  Barmästarna Lennart Håkansson och Per Nejdefelt såg till att alla önskemål vad beträffar lämpliga drycker tillgodosågs. Jubileumsåret till ära ingick vitt vin, rött vin alt. starköl i erlagd avgift. Alla lät sig väl smaka och njöt av samvaron i den sköna sommarkvällen. Föreningens sångbegåvning, Göran Kullving, höll i allsång och rytmiserade även snapsvisorna med sin musikalitet. Efter maten blev det kaffe och sommarbakelse. Klubbmästaren Kristoffer Karlsson fick mycket beröm för maten han tillagat. En duktig matlagare är guld värd och en enastående tillgång i vår förening! Stort tack Kristoffer!

En ny medlem, Ingvar Almlöf, hälsades välkommen till vår förening och erhöll sin medlemsnål av ordföranden. Ingvar gav en kort presentation av sin bakgrund och sina uppdrag i Flottan.

Hederstecken för berömliga styrelseinsatser i Flottans Män utdelades. Per Nejdefelt tilldelades FM Ankarmedalj i guld och Tommy Johansson FM Ankarmedalj i silver. Medaljerna utdelades vid Riksårsmötet i Helsingfors, men då Per Nejdefelt och Tommy Johansson inte hade möjlighet att närvara där, utdelades utmärkelserna nu lokalt.

En medlem, Björn Wallmert, uppmärksammades för att alltid ställa upp med arbetsinsatser vid grillfester, städdagar och även andra tillfällen. Ordföranden överlämnade en flaska gott vin till honom med stort tack och uppskattning från föreningen.

Gemytligheterna fortsatte, tiden gick, aftonen kom. En trevlig grillkväll var åter till ända i Flottans Mäns anda.

Stellan Andersson

2023-08-18

black and white sailboat in body of water during sunset

Kalendarium

okt
12
tor
2023
18:00 Oktoberfest
Oktoberfest
okt 12 kl. 18:00 – 21:00
Oktoberfest! Upplägget av kvällens festligheter är som förra året med tyskt tema. Anmälan till Per Nejdefelt. bergenas10@gmail.com OBS! Anmälan senast 6/10.
nov
16
tor
2023
19:35 Pilotlivet i Flygvapnet.
Pilotlivet i Flygvapnet.
nov 16 kl. 19:35 – 20:35
Föredrag om piotlivet i Flygvapnet. Föredragshållare: ÖversteJohan Elofsson. Anmälan till Per Nejdefelt. bergenas10@gmail.com OBS! Anmälan senast 10/11.
dec
9
lör
2023
17:00 Julsamkväm.
Julsamkväm.
dec 9 kl. 17:00 – 21:00
Julsamkväm! Anmälan till Per Nejdefelt. bergenas10@gmail.com OBS! Anmälan senast 19/11. Antalet platser är begränsat så anmäl er i god tid! Anmälan är bindande och sker skriftligt genom e-post eller sms till Per Nejdefelt.

Senaste nyheterna

Besök Aspö KA-museum 2023

Medlemsutflykt till Aspö och Museum Rörligt KA.   Den 14 september gjorde vår förening en utflykt till den vackra ön. I ett strålande sensommarväder samlades ett 20-tal medlemmar vid Aspöfärjan. Efter en härlig överfart med ljumma vindar anträddes färden till museet....

läs mer

Veterandagen 2023

Veterandagen 29 maj 2023 i Ronneby Brunnspark. Sverige hyllar årligen sina veteraner och hedrar minnet av de som betalt det högsta priset i arbetet för fred i olika krishärdar runt om i världen. Veterandagen 2023 högtidlighåller de veteraner som tjänstgjort vid UNIFIL...

läs mer

Studiebesök Ronneby Brunnspark

Medlemsutflykt till Ronneby Brunnspark med Gribshundsmuseum. Den 25 maj gjorde vår förening en vårresa till det vackra Ronneby Brunnspark. I ett strålande väder med sol och friska vindar samlades ett 20-tal medlemmar i parken. Ordföranden Lars Sager hälsade alla...

läs mer