Besök Karlshamns Sjöfartsmuseum

25 april, 2023

Medlemsutflykt till Sjöfartsmuseum Karlshamn.

 Den 20 april gjorde vår förening en vårresa till det vackra Karlshamn. I ett strålande väder med sol och friska vindar anlände vi till vår kamratförening FM Karlshamn och deras trevliga föreningslokal. Där blev vi mottagna av ordföranden Sewe Lindberg och hans kamrater och fick en kort presentation av deras förening. Därefter blev vi bjudna på förmiddagskaffe med trevlig samvaro. Stort tack till FM Karlshamn för deras gästfrihet!

Efter besöket hos FM Karlshamn förflyttade vi oss till Karlshamns Sjöfartsmuseum. Där välkomnades vi av en av eldsjälarna för museet, veteranen Thore Dahl. En fantastisk man, som gav oss en timmes guidning av de olika delarna i detta välordnade museum, vilket drivs helt av frivilliga krafter och bidrag.  Besök på museet är avgiftsfritt! Endast mindre ekonomiska bidrag erhålles från kommunen. Thore Dahl har en gedigen bakgrund och erfarenhet från ett långt sjöliv ifrån hela världen och är en berättare av hög rang. Vi kan verkligen rekommendera ett besök!

Efter besöket på Sjöfartsmuseet var det dags för lunch. Kurt Böhme hade bokat plats till oss i AKK´s matsal, Carlmans, där vi intog en mycket god och riklig lunch. En trevlig lunchsamvaro avslutade en trevlig utflyktsdag i Flottans Mäns anda.

2023-04-20

Stellan Andersson.

Sewe Lindberg hälsar oss välkomna.

FM Karlshamn bjöd på fika.

Thore Dahl genomförde en excellent guidning.

Lokala ordningsregler!

Senaste nyheterna

Besök på Militärhemmet maj 2024

Torsdagen den 23 maj kl.1700 anlände 20 medlemmar till Militärhemmet i Karlskrona.    Vi togs emot av verksamhetschefen Håkan Friberg och hans handgångne man Thomas Blomdahl. Båda med ett förflutet i Flottan. Håkan inledde med en kort historik om Militärhemmets...

läs mer

Studiebesök Blekinge Museum Rosenholm. Den 18 april besökte 24 medlemmar Blekinge museums samlingar på Rosenholm. Samlingarna finns i fd. KA 2:s serviceförråd. Vi välkomnades av Hanna Sjöberg och Jonas Eckerbom som assisterade vid den obligatoriska...

läs mer

Årsmöte 2024

FLOTTANS MÄN KARLSKRONA Årsmöte den 14 mars 2024. Årsmöte hölls den 14 mars i Freja med 29 deltagare. Mötet inleddes med högtidlig parentation för avlidna kamrater under 2023. Dessa var: Åke Malmgren, Sven Nejdefelt, Tommy Boström, Sven-Otto Ullnér, Kenneth Olsson och...

läs mer