Julsamkväm 2022

5 december, 2022

Den 3 december hölls vårt traditionella Julsamkväm på FYLGIA. Ett 40-tal deltagare välkomnades med varm glögg och trevligt mingel. Ordföranden Lars Sager hälsade alla välkomna till vackert dukade bord i matsalen.

Klubbmästaren Ingvar Stenmark, med assistans av Elving Gustafsson, hade dukat fram ett välförsett julbord. Kalla rätter med olika sillsorter, rätter med lax, småvarma rätter såsom revben, köttbullar, prinskorv, stekta små kroppkakor, Jansons frestelse mm. Avslutning med ris a la Malta, ostbricka, frukt och godisbord samt kaffe. Barmästarna Per Nejdefelt och Lennart Håkansson hade fullt upp med att skänka ut de lämpliga drycker anrättningarna krävde. Allt i högsta kvalitet och smak. Alla lät sig väl smaka och det var gemytlig stämning vid alla borden och julbordets läckerheter prisades. Tankarna gick osökt till ett citat av kokkonstens mästare Charles Emil Hagdahl: ”Kocken är ännu idag den läkare som grundligt botar åtminstone två dödliga sjukdomar: hungern och törsten.” Detta besannades under kvällen!

Sven-Otto Ullnér, Lennart Håkansson m fl. bidrog med att snapsvisor enligt ritualen kunde genomföras på ett dricksamt sätt.

Ordföranden framförde allas tack för det välkomponerade julbordet och alla dess vällagade rätter till Ingvar Stenmark och Elving Gustafsson.  Rungande applåder följde.

Kvällen avslutades med att ordföranden tackade alla för deras medverkan och önskade En God Jul och Ett Gott Nytt 2023!

2022-12-04

Stellan Andersson.

Inget saknades på julbordet.

Alla lät sig väl smaka.

Ordföranden framförde allas tack för det välkomponerade julbordet och alla dess vällagade rätter till Ingvar Stenmark och Elving Gustafsson.  Rungande applåder följde.

Senaste nyheterna

Grillfest 2023

Grillfest 17 augusti 2023. Den 17 augusti genomförde Flottans Män den traditionsenliga grillfesten vid Fylgia, Skönstavik. Ett 50- tal deltagare möttes av sommarväder och vackert uppdukade bord i våra partytält . Ordförande Lars Sager hälsade alla välkomna till en...

läs mer

Veterandagen 2023

Veterandagen 29 maj 2023 i Ronneby Brunnspark. Sverige hyllar årligen sina veteraner och hedrar minnet av de som betalt det högsta priset i arbetet för fred i olika krishärdar runt om i världen. Veterandagen 2023 högtidlighåller de veteraner som tjänstgjort vid UNIFIL...

läs mer

Studiebesök Ronneby Brunnspark

Medlemsutflykt till Ronneby Brunnspark med Gribshundsmuseum. Den 25 maj gjorde vår förening en vårresa till det vackra Ronneby Brunnspark. I ett strålande väder med sol och friska vindar samlades ett 20-tal medlemmar i parken. Ordföranden Lars Sager hälsade alla...

läs mer