Medlemsmöte 22 september 2022

29 september, 2022

Medlemsmöte den 22 september 2022.

Höstens första medlemsmöte har hållits i FYLGIA. Ordföranden Lars Sager hälsade ett 30-tal medlemmar välkomna till kvällens möte med temat Gribshunden. Projektledaren Anders Engblom, Ronneby, hälsades välkommen till oss.

Dagordningen för kvällen fastställdes och föregående mötesprotokoll upplästes och godkändes.

Sekreteraren rapporterade att vi är 215 medlemmar i föreningen.

Tackkort för födelsedagstelegram från Göran Löfgren, Rolf Johansson, Patrick Brunosson,

Per Nejdefelt och Arne Askeroth upplästes.

Tack för kondoleansbrev har inkommit från: Eje Mårtenssons dödsbo, Lars Källemark dödsbo och

Clas Öquist dödsbo.

Kassören rapporterade att det ekonomiska läget i föreningen är i balans.

Rapporterades att grillfesten den 15 augusti blev mycket bra med nöjda deltagare. Elva kamrater från FM Norrtälje gästade oss och trivdes mycket bra. Överlämnade två bokgåvor till föreningen.

Besök har genomförts den 15-19 september från vår tyska vänförening M K Peenemünde . Det var 36 kamrater som fick ta del av det besöksprogram vi gjort upp för dem. Besök på Grönåsens Älgpark, Kosta Glasbruk, Marinmuseum, Amiralitetskyrkan och stadsrundtur i Karlskrona. Förbrödningsmiddag   den 16 september och Festmiddag den 17 september i Fylgia.

Kurt Böhme erhöll Flottans Män Hederstecken av ordföranden för det fina arbete han gjort i samband med MK Peenemündes besök och Sven-Otto Ullnér fick som tack för guidning på Marinmuseum, i Amiralitetskyrkan och på bussrundturen i Karlskrona Flottans Mäns bag/ryggsäck.

Regionmöte Syd hålles den 14–15 oktober i Fylgia med FM Växjö som värdförening.

Kassören informerade om att det är dags att teckna Julhälsning 2022 i FM tidskrift nr 4/22. Det kostar 40 kr och pengarna går till ekonomiskt stöd för tidskriften. Inbetalning kan ske till Pg 13 80 86 – 4 senast den 30 oktober.

Ordföranden meddelade att framtagning av årsprogram 2023 pågår och att alla är välkomna att inkomma med förslag till aktiviteter, föreläsningar mm.

Kommande medlemsaktiviteter är Oktoberfest den 13 oktober och Försvarsinformation den 17 november. Se mera detaljinformation på vår hemsida.

Efter medlemsmötet serverade klubbmästaren ärtsoppa, pannkakor och kaffe.

Efter måltiden berättade projektledaren Anders Engblom om arbetet med det år 1495 förlista fartyget Gribshunden, vilket var danske kung Hans flaggskepp. Delar har bärgats från skeppet, vilket sannolikt är det bäst bevarade vraket från 1400-talet samtida med Christofer Columbus skepp Santa Maria.

Anders Engblom avtackades med applåder och fick som tack av ordföranden ta emot boken ”Flottans Män berättar”.

Ordföranden tackade deltagarna för en trevlig kväll och önskade välkommen till nästa aktivitet, vilket är Oktoberfest den 13 oktober.

 

Stellan Andersson

2022-09-25

Kassören redogör för det ekonomiska läget.

Kurt Böhme erhöll Flottans Män Hederstecken av ordföranden för det fina arbete han gjort i samband med MK Peenemündes besök

Projektledaren Anders Engblom informerade om arbetet med det år 1495 förlista fartyget Gribshunden, vilket var danske kung Hans flaggskepp.

Anders Engblom avtackades med applåder och fick som tack av ordföranden ta emot boken ”Flottans Män berättar”.

Senaste nyheterna

Besök på Militärhemmet maj 2024

Torsdagen den 23 maj kl.1700 anlände 20 medlemmar till Militärhemmet i Karlskrona.    Vi togs emot av verksamhetschefen Håkan Friberg och hans handgångne man Thomas Blomdahl. Båda med ett förflutet i Flottan. Håkan inledde med en kort historik om Militärhemmets...

läs mer

Studiebesök Blekinge Museum Rosenholm. Den 18 april besökte 24 medlemmar Blekinge museums samlingar på Rosenholm. Samlingarna finns i fd. KA 2:s serviceförråd. Vi välkomnades av Hanna Sjöberg och Jonas Eckerbom som assisterade vid den obligatoriska...

läs mer

Årsmöte 2024

FLOTTANS MÄN KARLSKRONA Årsmöte den 14 mars 2024. Årsmöte hölls den 14 mars i Freja med 29 deltagare. Mötet inleddes med högtidlig parentation för avlidna kamrater under 2023. Dessa var: Åke Malmgren, Sven Nejdefelt, Tommy Boström, Sven-Otto Ullnér, Kenneth Olsson och...

läs mer