Grillfest 2022

28 augusti, 2022

Grillfest 18 augusti 2022.

Den 18 augusti genomförde Flottans Män den traditionsenliga grillfesten vid Fylgia, Skönstavik. Ett 60-tal deltagare möttes av sommarväder och vackert uppdukade bord i våra partytält. Ordförande Lars Sager hälsade alla välkomna till en trevlig kväll varefter svenska flaggan hissades under högtidliga former.  Elva kamrater från Flottans Män i Norrtälje hälsades välkomna. De gjorde en resa till Karlskrona för att bese och återuppleva vår fina marina stad och passade på att få deltaga i vår grillfest, vilket gladde oss mycket.

En svalkande drink serverades därefter i den 25 grader varma sommareftermiddagen. Trevligt mingel där flera av deltagarna äntligen återsågs då pandemin begränsat möjligheterna att träffas under ett par år.  Under tiden arbetade grillmästarna Ingvar Stenmark och Elving Gustafsson med att fläskytterfilé, fläskkarré och grillkorv samt att potatissallad och övriga tillbehör blev perfekt tillagade och framdukade.

En välkomponerad och delikat grillbuffé välkomnade alla. Barmästarna Arne Askeroth och Per Nejdefelt såg till att alla önskemål vad beträffar lämpliga drycker tillgodosågs.  Alla lät sig väl smaka och njöt av samvaron i den sköna sommarkvällen. Efter maten blev det kaffe och sommarbakelse. Våra grillmästare, Ingvar Stenmark och Elving Gustafsson, fick mycket beröm för maten de ordnat. Dessa matlagare är guld värda och en enastående tillgång i vår förening! Stort tack till er!

Då föreningen har flera musikaliska sångbegåvningar blev det vid kaffet spontana framträdanden från två av dem. Göran Kullving är den i styrelsen som tar ton vid många tillfällen och denna kväll gjorde han det med besked och framförde två visor.  ”Söderkvistavisan” var den ena på karlskronadialekt och den andra en sjömansvisa tillägnad Flottans Män på melodin Jazzgossen.  Även vår intendent, Lennart Håkansson, ville visa sin musikaliska begåvning och framförde två visor på dialekt. Den ena ”På blomsterklädd kulle”, den andra ”Pillemausarevalsen” av karlskronasonen Sven-Christer Swahn.  Mycket uppskattade framträdanden som framkallade kvällens längsta applåder. Vad månde de bli av dessa begåvade gentlemän!!

Våra FM kamrater från Norrtälje presenterade sin förening och framförde sina hjärtliga tack för att de fått möjlighet att vara med på vår grillfest. Ordförande Olle Jansson och sekreterare Kenneth Lundgren överlämnade till vår förening två böcker med lokal anknytning till Norrtälje.  Ordförande Lars Sager tackade för gåvor och för deras besök. Vi fick också möjlighet att visa vår fina klubblokal för våra besökare, vilken de blev mycket imponerade av.

Gemytligheterna fortsatte, tiden gick, aftonen kom. En trevlig grillkväll var åter till ända i Flottans Mäns anda.

Stellan Andersson

2022-08-21

Senaste nyheterna

Besök på Militärhemmet maj 2024

Torsdagen den 23 maj kl.1700 anlände 20 medlemmar till Militärhemmet i Karlskrona.    Vi togs emot av verksamhetschefen Håkan Friberg och hans handgångne man Thomas Blomdahl. Båda med ett förflutet i Flottan. Håkan inledde med en kort historik om Militärhemmets...

läs mer

Studiebesök Blekinge Museum Rosenholm. Den 18 april besökte 24 medlemmar Blekinge museums samlingar på Rosenholm. Samlingarna finns i fd. KA 2:s serviceförråd. Vi välkomnades av Hanna Sjöberg och Jonas Eckerbom som assisterade vid den obligatoriska...

läs mer

Årsmöte 2024

FLOTTANS MÄN KARLSKRONA Årsmöte den 14 mars 2024. Årsmöte hölls den 14 mars i Freja med 29 deltagare. Mötet inleddes med högtidlig parentation för avlidna kamrater under 2023. Dessa var: Åke Malmgren, Sven Nejdefelt, Tommy Boström, Sven-Otto Ullnér, Kenneth Olsson och...

läs mer