Den 3 december hölls vårt traditionella Julsamkväm på FYLGIA. Ett 40-tal deltagare välkomnades med varm glögg och trevligt mingel. Ordföranden Lars Sager hälsade alla välkomna till vackert dukade bord i matsalen.
Klubbmästaren Ingvar Stenmark, med assistans av Elving Gustafsson, hade dukat fram ett välförsett julbord. Kalla rätter med olika sillsorter, rätter med lax, småvarma rätter såsom revben, köttbullar, prinskorv, stekta små kroppkakor, Jansons frestelse mm. Avslutning med ris a la Malta, ostbricka, frukt och godisbord samt kaffe. Barmästarna Per Nejdefelt och Lennart Håkansson hade fullt upp med att skänka ut de lämpliga drycker anrättningarna krävde. Allt i högsta kvalitet och smak. Alla lät sig väl smaka och det var gemytlig stämning vid alla borden och julbordets läckerheter prisades. Tankarna gick osökt till ett citat av kokkonstens mästare Charles Emil Hagdahl: ”Kocken är ännu idag den läkare som grundligt botar åtminstone två dödliga sjukdomar: hungern och törsten.” Detta besannades under kvällen!
Sven-Otto Ullnér, Lennart Håkansson m fl. bidrog med att snapsvisor enligt ritualen kunde genomföras på ett dricksamt sätt.
Ordföranden framförde allas tack för det välkomponerade julbordet och alla dess vällagade rätter till Ingvar Stenmark och Elving Gustafsson. Rungande applåder följde.
Kvällen avslutades med att ordföranden tackade alla för deras medverkan och önskade En God Jul och Ett Gott Nytt 2023!
2022-12-04
Stellan Andersson.
Inget saknades på julbordet.
Alla lät sig väl smaka.
Ordföranden framförde allas tack för det välkomponerade julbordet och alla dess vällagade rätter till Ingvar Stenmark och Elving Gustafsson. Rungande applåder följde.