Vår klubbstuga ”Marinstugan” är belägen på Kulbacken, utmed Tändsticksvägen. Privat foto Bo Nord.

Välkommen till Flottans Män i Västervik!

Flottans Män är en kamratförening för alla som har intresse för Flottan och vill vara med i gemenskapen kring dess historia. I Sverige finns idag ca 3.500 medlemmar fördelade på 25 lokalföreningar och Västervik tillhör region Syd. Under fliken ”Lokalföreningar” högst upp på denna sida kan du ta del av alla Sveriges lokalföreningars hemsidor och aktiviteter.

Fr o m mars har vi nu åter kunnat öppna upp för våra klubbaftnar med föreläsningar och träffar som tidigare år, och vi hoppas naturligtvis att den möjligheten fortsätter framgent.

Västerviks lokalförening, som startade 1982, har idag nästan 100 medlemmar, vilket gör oss till den näst största föreningen i Region Syd (efter Karlskrona) och vi hälsar nya medlemmar varmt välkomna till vår förening.

Som medlem i föreningen förväntas du ha en tidigare eller pågående anställning i Flottan eller ett genuint intresse av svensk marin sjöfart och dess historia. Man eller kvinna – alla är lika välkomna som medlemmar i vår kamratförening, en förening som har just kamratskap som ledord.

Medlemsavgiften till Flottans Män är fr o m 2023 250 kr/år, varav 120 kr går till Riksförbundet centralt. Som medlem får du tidningen ”Flottans Män” 4 gånger/år och du har möjlighet att delta i de aktiviteter, arrangemang och föreläsningar som föreningen anordnar (ev kostnad för förtäring tillkommer vid dessa tillfällen).  Önskar du bli medlem, så är enklaste sättet att gå in på ”Bli medlem” överst på denna sida eller kontakta vår ordförande Åke Revelj,
e-post: akerevelj@hotmail.com tfn: 079-341 14 26.
Välkommen till vår förening Flottans Män i Västervik!

Vår klubbstuga – Marinstugan

Föreningens klubbstuga, Marinstugan tillhörde från början Tändsticksfabriken och har även tjänat som ladugårdsstuga, vid den tiden hette den Kuskstugan. Byggnaden har varit i föreningens ägo sedan slutet av 1980-talet och medlemmarna har med förenade krafter, under årens lopp, sett till att den bevarats och fått behövlig omvårdnad.
Stugan kan hyras av medlemmar eller utomstående för privata fester eller sammankomster på max 40 personer. Vi hyr inte ut stugan till ungdomar.

Kontakta Åke eller Birgitta Revelj för mer information och bokning.
E-post: akerevelj@hotmail.com tfn Åke: 079-341 14 26, Birgitta: 070-653 11 07.

 

 

Aktuellt

24-05-25 Vårlunch

I år håller vi oss på landbacken! Lördag 25/5 styr vi kosan mot Gröna Tuppen med Smalspåret. Där dukas det upp med egeninlagd sill inkl tillbehör. Det är begränsat antal platser både på tåget och på Gröna Tuppen vilket innebär ”först till kvarn”. Tåget avgår från...

läs mer

24-04-22 Studiebesök och klubbafton

Kvällens klubbafton (22/4) har ett lite annorlunda upplägg. Vi träffas kl 17.30 vid Aquavillornas produktionslokal, Lisaviksvägen 1 på Lucerna, där blir vi guidade i fabriken av ansvarig för företaget. Efteråt tar vi oss till Marinstugan för att värma (?) oss med lite...

läs mer

24-03-25 Årsmöte

Föreningens årsmöte ägde rum 24-03-25 i Marinstugan. Vid mötet närvarade 20 av föreningens 87 medlemmar, vilket får anses som en bra siffra, med tanke på att det var just ett årsmöte. Dessa möten brukar ju, av någon underlig anledning, inte locka speciellt många...

läs mer

Kalendarium

Aktuellt Regionen

Aktuellt Förbundet