Vår klubbstuga ”Marinstugan” är belägen på Kulbacken, utmed Tändsticksvägen. Privat foto Bo Nord.

Välkommen till Flottans Män i Västervik!

Flottans Män är en kamratförening för alla som har intresse för Flottan och vill vara med i gemenskapen kring dess historia. I Sverige finns idag ca 3.500 medlemmar fördelade på 25 lokalföreningar och Västervik tillhör region Syd. Under fliken ”Lokalföreningar” högst upp på denna sida kan du ta del av alla Sveriges lokalföreningars hemsidor och aktiviteter.

Fr o m mars har vi nu åter kunnat öppna upp för våra klubbaftnar med föreläsningar och träffar som tidigare år, och vi hoppas naturligtvis att den möjligheten fortsätter framgent.

Västerviks lokalförening har idag nästan 100 medlemmar, vilket gör oss till den näst största föreningen i Region Syd (efter Karlskrona) och vi hälsar nya medlemmar varmt välkomna till vår förening.
Vår förening startade 1982, vilket innebär att vi firar 40 år 2022! Något som vi hoppas kunna uppmärksamma och fira på något sätt….

Som medlem i föreningen förväntas du ha en tidigare eller pågående anställning i Flottan eller ett genuint intresse av svensk marin sjöfart och dess historia. Man eller kvinna – alla är lika välkomna som medlemmar i vår kamratförening, en förening som har just kamratskap som ledord.

Medlemsavgiften till Flottans Män är fr o m 2023 250 kr/år, varav 120 kr går till Riksförbundet centralt. Som medlem får du tidningen ”Flottans Män” 4 gånger/år och du har möjlighet att delta i de aktiviteter, arrangemang och föreläsningar som föreningen anordnar (ev kostnad för förtäring tillkommer vid dessa tillfällen).  Önskar du bli medlem, så är enklaste sättet att gå in på ”Bli medlem” överst på denna sida eller kontakta vår ordförande Åke Revelj,
e-post: akerevelj@hotmail.com tfn: 079-341 14 26.
Välkommen till vår förening Flottans Män i Västervik!

Vår klubbstuga – Marinstugan

Föreningens klubbstuga, Marinstugan tillhörde från början Tändsticksfabriken och har även tjänat som ladugårdsstuga, vid den tiden hette den Kuskstugan. Byggnaden har varit i föreningens ägo sedan slutet av 1980-talet och medlemmarna har med förenade krafter, under årens lopp, sett till att den bevarats och fått behövlig omvårdnad.
Stugan kan hyras av medlemmar eller utomstående för privata fester eller sammankomster på max 40 personer. Kontakta Åke eller Birgitta Revelj för mer information och bokning.
E-post: akerevelj@hotmail.com tfn Åke: 079-341 14 26, Birgitta: 070-653 11 07.

 

 

Aktuellt

23-05-20 Sillunch i Marinstugan

Nu är snart sommaren här! Lördagen 20/5 välkomnar vi den med en härlig sillunch i Marinstugan! Alla medlemmar, tillsammans med anhörig/vän är välkomna. Vi ses kl 13.00. Ta med egen dryck till maten, resten ingår i priset. Medlem 80:- icke medlem 100:-. Anmälan senast...

läs mer

23-04-17 Klubbafton i Marinstugan

Trots försenad annons så dök det upp 21 intresserade medlemmar till kvällens klubbafton. Vi gästades av Jan Askteg som berättade om livet i skärgården från slutet av 1800-talet till slutet av 1900-talet - intressanta berättelser om skärgårdsbefolkningen och deras...

läs mer

23-03-20 Årsmöte verksamhetsåret 2022

Vad är det som händer i en förening när man kallar/bjuder in till årsmöte? Årets möte lockade 16 tappra och intresserade medlemmar - vi är nästan 100 medlemmar i vår förening... är man rädd att åka på ett "uppdrag" eller är det ointresse hur föreningen sköts, eller är...

läs mer

Kalendarium

Kalendarium

aug
21
mån
2023
18:00 Klubbafton @ Marinstugan
Klubbafton @ Marinstugan
aug 21 kl. 18:00
Lotseriets uppkomst i våra vatten Anders Berg från Figeholms Sjöfartsmuseum besöker oss och berättar historien kring lotsverksamheten i vår närmiljö.
sep
18
mån
2023
18:00 Klubbafton @ Marinstugan
Klubbafton @ Marinstugan
sep 18 kl. 18:00
Aquavillorna & Pampasområdet Richard Bergström berättar om utvecklingen av området.

Aktuellt Regionen

Aktuellt Förbundet