23-09-18 Klubbafton

10 september, 2023

Kvällens gäst var Richard Bergström, grundare och delägare till Pampas Marina i Västervik. Vi fick följa med på hans resa från ungdomsåren fram till det som idag finns både i Stockholms och i Västerviks ”hamnstäder”. Vi fick en inblick i hur man ska ”tänka” om man vill bygga ”hus på vatten” med allt vad det innebär, verksamheten runt Pampas Marina i Västervik; nutid, planer framåt och lite tillbakablickar. Se lite mer från kvällens begivenheter här.

Senaste nyheterna

23-09-02 Militärhistorisk träff för allmänheten

2023-års Militärhistoriska träff, arrangeras som vanligt av Västerviks Militärhistoriska förening. Arrangemanget är förlagt till Mommehåls flygplats. Flottans Män kommer att medverka som utställare. Lite mer information om träffen finns...

läs mer

23-08-21 Klubbafton

I kväll gästades vi av Anders Berg från Figeholms Sjöfartsmuseum som berättade om lotseriets uppkomst i vårt närområde. Allt från Gustav Wasas "påhitt" till de myndigheter som idag är ansvariga för lotsverksamheten i våra vatten. Anders har verkligen talets "gåva" och...

läs mer

Lennart ”Necko” Nilsson underhåller

Lennart "Necko" Nilsson, född 1931, är en av "åldermännen"  i vår förening, Flottans Män i Västervik. Här underhåller han oss, klicka på respektive melodi för att njuta av hans musik. Inspelade 18 juli 2023 hemma hos Lennart "Necko" och hans fru Anita. Notera även...

läs mer