23-02-20 Filmafton i Marinstugan

2 mars, 2023

I kväll hade vi filmafton i Marinstugan. 30 glada, goa och förväntansfulla medlemmar hade slutit upp till kvällens filmafton – kul att det kom så många, men det var nog näst intill max vad vi fick plats med. Vi tittade på filmer från Västervik under åren 1960 till 1984/1985 och käkade popcorn (tillhör ett ”biobesök” tyckte Barbro men Åke var mäkta imponerad dagen efter…:-) Många minnen väcktes till liv för de som är barnfödda och uppvuxna i vår fina stad och för ”utsocknes” blev det en upplevelse av hur det såg ut i Västervik innan de hamnade här. Filmerna var lånade från Västerviks Stadsbibliotek och för den som vill se dem igen eller kanske låna andra filmer från en gången tid, rekommenderas ett besök på biblioteket. Förutom filmer från Västervik finns givetvis en hel del litteratur att ta del av från tiden då ”det begav sig”.
Vill du se några sekvenser från filmerna som vi tittade på kan du klicka på denna länk.

Senaste nyheterna

Klubbafton 24-02-19

Måndag 19/2 har vi fått möjlighet att visa vi filmen "Skärgårdsliv" av filmaren Matz Eklund i samarbete med Västrums Hembygdsförening och Tjustbygdens Sparbanksstiftelse. Filmen skildrar livet som boende i Västerviks skärgård och hade biopremiär 2022. Här kan du ta...

läs mer

24-01-22 Klubbafton

Anders Berg, född och uppvuxen i Västervik och en av grundarna till Figeholms sjöfartsmuseum gästade oss. Han berättade på sitt mycket inlevelserika och "roliga" sätt om Figeholm som sjöfartsort men även om människorna som var tvungna att stanna på land för att livet...

läs mer

23-12-02 Julfest

Årets julfest är genomförd denna gång med ca 25 deltagare. Du kan ta del av några bilder från festen via denna länk. Styrelsen önskar alla medlemmar med familj en God Jul & Ett Gott Nytt År. På återseende 2024. Inom kort får alla medlemmar ett utskick inför 2024...

läs mer