22-06-07 Flottan 500 år – utställning i Wråstugan, Västerviks Museum

2 juni, 2022

Den 7 juni för 500 år sedan, 7 juni 1522, ankom det 10 segelfatyg till Slätbaken utanför Söderköping. Det var fartyg som Gustav Eriksson Wasa hade köpt på kredit från Lübeck och som blev ursprunget till vår Svenska Flotta. Av den anledningen firar Svenska Flottan sitt 500-årsjubileum denna dag. Flottans Män i Västervik vill, tillsammans med Västerviks Museum, fira denna dag med att inviga en utställning i Wråstugan vid Västerviks Museum. Utställningen uppmärksammar Tjusts Båtskompani som är det reguljära marina förband som haft sitt säte i Tjust härad och Västervik.
Utställningen öppnar därför denna dag – 7/6 -22. Båtsmans Humbla finns naturligtvis med på utställningen , inte minst genom det radioprogram som spelades in strax före jul 1948, och som finns att avlyssna på utställningen.
Utställningen invigs tisdag 7 juni -22 kl. 17.00 och Västerviks Museum är öppet till kl. 18.00.
Vi hälsar alla varmt välkomna!!
Västerviks Museum och Flottans Män i Västervik

Wråstugan, Västerviks Museum

Senaste nyheterna

23-05-20 Sillunch i Marinstugan

Äntligen kan ni ta del av några bilder med lite tillhörande text från vår trevliga och uppskattade sillunch i maj -23 genom att klicka på denna länk.

läs mer

23-04-17 Klubbafton i Marinstugan

Trots försenad annons så dök det upp 21 intresserade medlemmar till kvällens klubbafton. Vi gästades av Jan Askteg som berättade om livet i skärgården från slutet av 1800-talet till slutet av 1900-talet - intressanta berättelser om skärgårdsbefolkningen och deras...

läs mer

23-03-20 Årsmöte verksamhetsåret 2022

Vad är det som händer i en förening när man kallar/bjuder in till årsmöte? Årets möte lockade 16 tappra och intresserade medlemmar - vi är nästan 100 medlemmar i vår förening... är man rädd att åka på ett "uppdrag" eller är det ointresse hur föreningen sköts, eller är...

läs mer