22-06-07 Flottan 500 år – utställning i Wråstugan, Västerviks Museum

2 juni, 2022

Den 7 juni för 500 år sedan, 7 juni 1522, ankom det 10 segelfatyg till Slätbaken utanför Söderköping. Det var fartyg som Gustav Eriksson Wasa hade köpt på kredit från Lübeck och som blev ursprunget till vår Svenska Flotta. Av den anledningen firar Svenska Flottan sitt 500-årsjubileum denna dag. Flottans Män i Västervik vill, tillsammans med Västerviks Museum, fira denna dag med att inviga en utställning i Wråstugan vid Västerviks Museum. Utställningen uppmärksammar Tjusts Båtskompani som är det reguljära marina förband som haft sitt säte i Tjust härad och Västervik.
Utställningen öppnar därför denna dag – 7/6 -22. Båtsmans Humbla finns naturligtvis med på utställningen , inte minst genom det radioprogram som spelades in strax före jul 1948, och som finns att avlyssna på utställningen.
Utställningen invigs tisdag 7 juni -22 kl. 17.00 och Västerviks Museum är öppet till kl. 18.00.
Vi hälsar alla varmt välkomna!!
Västerviks Museum och Flottans Män i Västervik

Wråstugan, Västerviks Museum

Senaste nyheterna

Klubbaftnar 2022

Årets inplanerade klubbaftnar/träffar hittar du under "Program" i den blå listen. Inför varje sammankomst annonseras även i VT under "Föreningar".

läs mer

Årsmötet 22-03-21

Vid föreningens årsmöte 22-03-21 närvarade ett 20-tal medlemmar. Kvällen bjöd på, förutom sedvanliga årsmöteshandlingar, muntra skratt och en känsla av att äntligen kunna träffas igen. Under "Om föreningen" i den blå listen finns nu verksamhetsberättelser,...

läs mer