22-05-22 Flottans Mäns vårlunch på Grönö/Spårö tillsammans med Sjövärnskåren

26 maj, 2022

Medlemmar i Flottans Män och anhöriga, totalt 35 personer, anslöt till vårlunchen 22/5 -22. 10 personer valde att åka med Sjövärnskårens båt Huvudskär och Per-Jörgen Jensen, maskinansvarig för Sjövärnskårens fartyg, från Skeppsbrokajen. Resten (land­krabborna) tog sig till Grönö landvägen, vilket också går alldeles utmärkt, Grönövägen slutar just vid Sjövärnskårens förläggning.

När alla var samlade, fick vi en kort information av ambulanschef Henrik Ryheden, Per-Jörgen Jensén och Lars-Åke Garstedt om Sjövärnskårens verksamhet och då bl a om samarbetet med Kustbevakningen och Räddningstjänsten och deras gemensamma övningar. För unga killar och tjejer kan just Sjövärnskåren vara en väg till in till Marinen/Flottan den dag som värnplikten kallar och alla är tacksamma att verksamheten kommit igång efter pandemiåren och en tragisk olycka som inträffade för ett antal år sedan.  Allt arbete sker ideellt inom Sjövärnskåren, förutom vid instruktörsverksamhet då visst arvode kan utgå.

Vi, Flottans Män tillsammans med anhöriga, tackar alla som gjorde denna dag så fin. Ett speciellt tack till Tony Wärdig – hedersledamot i Norra Smålands Sjövärnskår, Magnus Holmbom – ordförande i Sjövärnskåren (tyvärr kunde inte Magnus delta pga annat uppdrag den här dagen) och Lars-Åke Garsetdt med hustru Christina som fixat med allt runt sammankomsten och sist men inte minst, kocken, som lagat en jättegod Lasagne – stort tack för den!!

Det verkar dessutom som Tony och Magnus har ”tumme med vädergudarna” och lyckades ordna en riktigt fin och solig dag på Grönö för oss.

Tyvärr var inte fotograferna ”på hugget” den här dagen, men det finns i alla fall några bilder under ”Galleri” att ta del av från vår dag på Grönö/Spårö denna vackra majdag 2022. Kanske finns det andra som var med och som tog lite bilder – hör i så fall av er till undertecknad så kan vi publicera dem på hemsidan.

Styrelsen Flottans Män/gm Barbro Bewernick

Senaste nyheterna

24-04-22 Studiebesök och klubbafton

Kvällens klubbafton (22/4) har ett lite annorlunda upplägg. Vi träffas kl 17.30 vid Aquavillornas produktionslokal, Lisaviksvägen 1 på Lucerna, där blir vi guidade i fabriken av ansvarig för företaget. Efteråt tar vi oss till Marinstugan för att värma (?) oss med lite...

läs mer

24-03-25 Årsmöte

Föreningens årsmöte ägde rum 24-03-25 i Marinstugan. Vid mötet närvarade 20 av föreningens 87 medlemmar, vilket får anses som en bra siffra, med tanke på att det var just ett årsmöte. Dessa möten brukar ju, av någon underlig anledning, inte locka speciellt många...

läs mer

24-02-19 Klubbafton

Måndagen 19/2 hade vi trevligt besök från Västrums Hembygdsförening med Rigmor Kinnbom i spetsen. Vi fick se filmen "Skärgårdsliv". Filmen, som är ett samarbete mellan Tjustbygdens Sparbank, Filmregion sydost, Västerviks kommun, Västrums Hembygdsförening och Västrums...

läs mer