22-05-22 Flottans Mäns vårlunch på Grönö/Spårö tillsammans med Sjövärnskåren

26 maj, 2022

Medlemmar i Flottans Män och anhöriga, totalt 35 personer, anslöt till vårlunchen 22/5 -22. 10 personer valde att åka med Sjövärnskårens båt Huvudskär och Per-Jörgen Jensen, maskinansvarig för Sjövärnskårens fartyg, från Skeppsbrokajen. Resten (land­krabborna) tog sig till Grönö landvägen, vilket också går alldeles utmärkt, Grönövägen slutar just vid Sjövärnskårens förläggning.

När alla var samlade, fick vi en kort information av ambulanschef Henrik Ryheden, Per-Jörgen Jensén och Lars-Åke Garstedt om Sjövärnskårens verksamhet och då bl a om samarbetet med Kustbevakningen och Räddningstjänsten och deras gemensamma övningar. För unga killar och tjejer kan just Sjövärnskåren vara en väg till in till Marinen/Flottan den dag som värnplikten kallar och alla är tacksamma att verksamheten kommit igång efter pandemiåren och en tragisk olycka som inträffade för ett antal år sedan.  Allt arbete sker ideellt inom Sjövärnskåren, förutom vid instruktörsverksamhet då visst arvode kan utgå.

Vi, Flottans Män tillsammans med anhöriga, tackar alla som gjorde denna dag så fin. Ett speciellt tack till Tony Wärdig – hedersledamot i Norra Smålands Sjövärnskår, Magnus Holmbom – ordförande i Sjövärnskåren (tyvärr kunde inte Magnus delta pga annat uppdrag den här dagen) och Lars-Åke Garsetdt med hustru Christina som fixat med allt runt sammankomsten och sist men inte minst, kocken, som lagat en jättegod Lasagne – stort tack för den!!

Det verkar dessutom som Tony och Magnus har ”tumme med vädergudarna” och lyckades ordna en riktigt fin och solig dag på Grönö för oss.

Tyvärr var inte fotograferna “på hugget” den här dagen, men det finns i alla fall några bilder under ”Galleri” att ta del av från vår dag på Grönö/Spårö denna vackra majdag 2022. Kanske finns det andra som var med och som tog lite bilder – hör i så fall av er till undertecknad så kan vi publicera dem på hemsidan.

Styrelsen Flottans Män/gm Barbro Bewernick

Senaste nyheterna

Klubbaftnar 2022

Årets inplanerade klubbaftnar/träffar hittar du under "Program" i den blå listen. Inför varje sammankomst annonseras även i VT under "Föreningar".

läs mer

Årsmötet 22-03-21

Vid föreningens årsmöte 22-03-21 närvarade ett 20-tal medlemmar. Kvällen bjöd på, förutom sedvanliga årsmöteshandlingar, muntra skratt och en känsla av att äntligen kunna träffas igen. Under "Om föreningen" i den blå listen finns nu verksamhetsberättelser,...

läs mer