Om föreningen

Flottans Män är föreningen för alla som har intresse för Flottan och vill vara med i kamratskapet kring Flottan. Flottans Män värnar om det goda kamratskapet mellan oss som tidigare har tjänstgjort i Marinen och om den gemenskap som finns mellan oss och dem som nu tjänstgör. Vi bidrar till att hålla Marinens traditioner levande och till att sprida information om Marinen och dess verksamhet. Vi träffas kring vårt gemensamma intresse och har trevligt tillsammans. Föreningen bildades 1935 och har idag ca 3 500 medlemmar fördelade på 25 lokalföreningar.

Flottans Mäns lokalförening i Västerås bildades i november 1938 vid ett sammanträde på Anderssons konditori på Köpmangatan. Föreningen har således funnits i 85 år, och vi har idag 61 medlemmar. Vi träffas i lokalen varje helgfri Onsdag kl 18.00 över en kopp kaffe, dryftar svunna  tider ser på film eller lyssnar på intressanta föredrag.

FM V-ås resa till K-krona 16-21 aug 2021
ship helm
black and white sailboat in body of water during sunset
FM logo

Kalendarium

maj
29
ons
2024
10:00 Veterandagen @ Västerås officersmäss, Hässlö
Veterandagen @ Västerås officersmäss, Hässlö
maj 29 kl. 10:00 – 14:00
Veterandagen @ Västerås officersmäss, Hässlö
På Veterandagen i Västerås marscherar vi efter en kort orientering från Västerås Officersmäss under trumakompangemang till en minnessten för avlidna stridspiloter på Hässlö golfbana.  
18:00 Onsdagsträff hemma hos Börje Bäc...
Onsdagsträff hemma hos Börje Bäc...
maj 29 kl. 18:00 – 20:30
Onsdagsträff hemma hos Börje Bäckman. Vårens sista onsdagsträff blir hemma hos klubbmästare Börje. Förhoppningsvis sitter vi utomhus på verandan i det fina försommarvädret. Börje bor på Fullerö Strand 56. För er som har Google Maps[...]
jun
1
lör
2024
heldag Evenemangstips om Örlogsdagarna ...
Evenemangstips om Örlogsdagarna ...
jun 1 – jun 2 heldag
Evenemangstips om Örlogsdagarna 2024
Örlogsdagarna 2024, arrangeras på Sjöhistoriskas fartygspir utanför Vasamuseet den 1-2 juni. Under två oförglömliga dagar samlar vi äldre krigsfartyg, s.k. örlogsfartyg, från första- och andra världskriget samt Kalla kriget vid fartygspiren! Observera detta är inget[...]
jun
4
tis
2024
heldag Ledningregementet, LedR:s högtid... @ LedR i Enköping.
Ledningregementet, LedR:s högtid... @ LedR i Enköping.
jun 4 heldag
Ledningregementet, LedR:s högtidsdag med soldaterinran. @ LedR i Enköping.
En högtidsdag med soldaterinran hos vårat värdförband. Vi står flaggvakt vid ceremonin. På kvällen bjuds det på grillbuffé. Bar is open (BIO) från kl 17.00. Magnus Leuchovius OBS! Sista anmälningsdag den 15 maj.    
jun
6
tor
2024
11:00 Nationaldagsfirande @ Djäkneberget/ Marinlokalen
Nationaldagsfirande @ Djäkneberget/ Marinlokalen
jun 6 kl. 11:00 – 16:00
Nationaldagsfirande @ Djäkneberget/ Marinlokalen
Fanborg på Djäkneberget: På Sveriges nationaldag den 6 juni kommer vi, Flottans Män, tillsammans med andra föreningar att delta i en fanmarsch med musik. Vi kommer att stå som en stolt fanborg framför scenen.