Ordförandes vårbrev

22 april, 2024

Hej kamrater i Haningeföreningen!

Till att börja med måste jag meddela att vår förre ordförande Lars Engvall gick bort i höstas efter en tids sjukdom. Vi är alla tacksamma för den tid och kraft han lade ner på vår förening.

Efter vårt årsmöte i mars har det skett ett par förändringar i styrelsen; Hans von Konow har lämnat som Klubbmästare och vi tackar honom innerligt för all service, energi och glädje han spridit vid våra klubbaftnar. Som ny Klubbmästare har Hannu Mylläri tillträtt och vi tackar honom på förhand för att han tagit på sig den rollen. Vi ser fram emot hans kommande arrangemang.

Den 5 – 7 maj är det Riksårsmöte ombord på M/S Baltic och Queen från Haninges styrelse deltar Roland Ekstrand, Owe Jonsson och undertecknad.
Den stora frågan att diskutera kommer förmodligen att vara Riksordförande Thomas Engewall´s förslag om namnbyte för vår förening. Hans uppfattning är att namnet ”Flottans Män” är ett hinder för att få kvinnor att bli medlemmar och att namnet känns förlegat. Det har framkommit ett antal förslag som alla innebär att vi skall kunna nyttja alla framtagna profilprodukter dvs innehåller FM. Inom Haninge har jag fått den uppfattning att vi vill behålla vårt namn.

Vi har även hunnit med en PUB-afton den 17 april med ett drygt 20-tal kamrater. Där Hannu förevisade vår hemsida och vilken information man kan hitta där. Innan sommaren är det även ”Räk-frossa” med respektive inplanerad den 15 Maj , kassören återkommer med tider och bokning.
Vi planerar att köra igång våra PUB-aftnar till hösten med start den 4 september, då vi kommer att gästas av Angasar Baletten light. Om de inte får förhinder.

Håll utkik på hemsidan efter ny information.

Med detta brev önskar jag föreningens alla medlemmar med att ”Ha det bra” och ha en riktigt skön och vilsam sommar.
Er ordförande.
Lasse

Senaste nyheterna

Ordförandebrev Riksårsmötet

Årets Riksårsmöte gick av stapeln 5 – 7 maj ombord på Baltic Queen Silja Line. Totalt var det 88 personer som deltog. Den viktigaste frågan som togs upp var ekonomin, vilken inte var så bra. Till största del beror det på kostnadsökningar för vår tidning. Av den anledningen så togs ett beslut att höja lokalföreningarnas avgift till riks med 30:00 kronor per medlem.

läs mer

Motionssim under hösten

Hej alla Baddare. Simningen på Berga är igång från och med vecka 335. Vi är välkomna till simhallen följande tider: Tisdagar: 07.30-09.00 Onsdagar: 10.30-11.30 Torsdagar 07.30-09.00 OBSERVERA! Vecka 338 (18/9-24/9) INGEN MOTIONSSIM på grund av arbeten i Ägir....

läs mer

Motionssim på Berga 2023

Hej alla Baddare! Tider för motionssim i Berga simhall är: Vecka 2. Tisdag och torsdag 07.30-09.00 Vecka 3 och tillsvidare Tisdagar 07.30-09.00 Onsdagar 10.30-12.00 Torsdagar 07.30-09.00 God fortsättning Kent Melander

läs mer