Flottans Män Gotland firar 80 år

3 juli, 2022

1941 träffades några ”blåkragar” på en restaurang i Visby. 1942 återsågs några av dessa på Strandgatan 16 i Visby. Föreningen upplöstes under 1943. I juli 1972 besökte stadsjagaren HMS Visby sin ”hemmahamn”. Ett 10-tal ”sailors” samlades i gunrummet där man beslutade att återuppväcka Flottans Män på Gotland. I september 1972 avhöll 17 kamrater ett konstituerade möte på Hemse Hotell med vår legendariske Nisse Sundberg som klubbmästare.

Flottans Män Gotland medlemmar med respektive inbjuds till föreningens ”80-årsfirande” i Marinstugan den 16 juli mellan kl 1300-1500 med lite bubbel och snacks, konsert med Marinens ungdomsmusikkår Kronan samt en mingeltallrik inkl. lämplig dryck. Denna del av kalaset subventioneras fullt ut av föreningen.

Påmönstring samt möjlighet att i baren på övre plan kunna göra egna kompletterande inköp av övrig dryck sker från kl. 1200.

Obligatorisk anmälan med namn och antal görs som vanligt till klubbmästaren via e-post till olle.hakansson.eod@telia.com alternativt via mobiltele 0768082098 senast 7 juli.

Välkomna hälsar styrelsen

Alla medlemmar med respektive hälsas också välkomna till vår och Sjövärnskårens gemensamma jubileumskonsert MARINEN 500 ÅR med Marinens ungdomsmusikkår Kronan som äger rum på Försvarsmuseet i Tingstäde fredagen den15 juli kl 1400.

PS. Särskilt mejl för konsertserien har utsänts särskilt. DS

Senaste nyheterna

ÅRSMÖTE 2023

Medlemmarna i Kamratföreningen Flottans Män Gotland kallas härmed till årsmöte och extra medlemsmöte i Marinstugan lördag den 25 februari 2023 kl 1300. (Påmönstring från 1230) Ärenden enligt stadgarna Extra medlemsmöte efter årsmötet kommer behandla ”Vad vill vi med...

läs mer

Jubileumskonsert med Marinens ungdomsmusikkår Kronan

INBJUDAN TILL JUBILEUMSKONSERT – MARINEN 500 ÅR Fredagen den 15 juli kl 1400 på Försvarsmuseet i Tingstäde. 40 musiker ur Marinens Ungdomsmusikkår KRONAN i ett unikt gästspel på Gotland! Hela spelprogrammet under Gotlandsbesöket 15-17 juli finns på www.muk.se...

läs mer

Örlogsbesök till Visby

Den amerikanska jagaren USS Ross (DDG-71) besöker Visby den 2 till den 6 juli. Den 2 juli ankrar hon upp utanför Visby hamn för att den 4 lägga till i kryssningshamnen. Avsikten med besöket är förrådskomplettering, bunkring och besättningens vila. USS Ross är 155 m...

läs mer