Flottans Män Gotland firar 80 år

3 juli, 2022

1941 träffades några ”blåkragar” på en restaurang i Visby. 1942 återsågs några av dessa på Strandgatan 16 i Visby. Föreningen upplöstes under 1943. I juli 1972 besökte stadsjagaren HMS Visby sin ”hemmahamn”. Ett 10-tal ”sailors” samlades i gunrummet där man beslutade att återuppväcka Flottans Män på Gotland. I september 1972 avhöll 17 kamrater ett konstituerade möte på Hemse Hotell med vår legendariske Nisse Sundberg som klubbmästare.

Flottans Män Gotland medlemmar med respektive inbjuds till föreningens ”80-årsfirande” i Marinstugan den 16 juli mellan kl 1300-1500 med lite bubbel och snacks, konsert med Marinens ungdomsmusikkår Kronan samt en mingeltallrik inkl. lämplig dryck. Denna del av kalaset subventioneras fullt ut av föreningen.

Påmönstring samt möjlighet att i baren på övre plan kunna göra egna kompletterande inköp av övrig dryck sker från kl. 1200.

Obligatorisk anmälan med namn och antal görs som vanligt till klubbmästaren via e-post till olle.hakansson.eod@telia.com alternativt via mobiltele 0768082098 senast 7 juli.

Välkomna hälsar styrelsen

Alla medlemmar med respektive hälsas också välkomna till vår och Sjövärnskårens gemensamma jubileumskonsert MARINEN 500 ÅR med Marinens ungdomsmusikkår Kronan som äger rum på Försvarsmuseet i Tingstäde fredagen den15 juli kl 1400.

PS. Särskilt mejl för konsertserien har utsänts särskilt. DS

Senaste nyheterna

Jubileumskonsert med Marinens ungdomsmusikkår Kronan

INBJUDAN TILL JUBILEUMSKONSERT – MARINEN 500 ÅR Fredagen den 15 juli kl 1400 på Försvarsmuseet i Tingstäde. 40 musiker ur Marinens Ungdomsmusikkår KRONAN i ett unikt gästspel på Gotland! Hela spelprogrammet under Gotlandsbesöket 15-17 juli finns på www.muk.se...

läs mer

Örlogsbesök till Visby

Den amerikanska jagaren USS Ross (DDG-71) besöker Visby den 2 till den 6 juli. Den 2 juli ankrar hon upp utanför Visby hamn för att den 4 lägga till i kryssningshamnen. Avsikten med besöket är förrådskomplettering, bunkring och besättningens vila. USS Ross är 155 m...

läs mer

Torsdagsträffar

Vi träffas under 2022 som vanligt sista torsdagen i månaden för ärtmiddag och föredrag.

läs mer