Notholmen

OBSERVERA                                                                                             

Den fasta telefonen på Notholmen är avstängd

Stugorna

Notholmen erbjuder följande stugor för uthyrning:

Uddstugan: Består av 2 rum, 3+2 bäddar med våningssäng

Solstugan 1-4: 2 sängar, 2 bäddar i varje rum

Gråstugan: 2 sängar, 2 bäddar

Rödastugan: 2 sängar, 2 bäddar

Lillstugan: 2 våningssängar, 4-6 bäddar

(Extra madrasser finns tillgängliga för ytterligare bäddar på golvet)

Generella Avgifter

Dagavgift           10:-          (för ej övernattande gäster)

Fiskekort           150:- / år

Småbåtsavgift    250:- / sommar

250:- / vinter

Avgift per natt för stuga:

  • medlemmar 100:-
  • gäster 130:-
  • Uddstugan 100/130:- per rum

Avgift per natt i hamn:

  • medlemmar 60:-
  • gäster 100:-
  • övriga 150:-

Betala till PLUSGIRO 336174-8 eller SWISH (eller kontant)

För att göra det lite enklare att betala Hamn-, Stug- och Dagavgifter så går det att betala dessa genom mobilappen Swish för de som använder denna.

Betala i så fall till kassören Christer Norman på nummer 070-7356159 med ett meddelande om vad betalningen gäller.

Om ni betalar med kontanter utan någon typ av verifikation, så önskar kassören ett SMS till samma nummer som ovanstående. Kuvert för kontant betalning brukar oftast finnas innanför dörren i köket.

 

Bokning

Bokning av stugor sker genom Katrin Norman

073 787 11 30

 

Hamnvärdar

Hamnvärdar är Anders Westerberg och Henrik Mankefors.
Normalt får alla gästande båtar plats så att någon bokning behövs ej.

Regler för stugbokning på Notholmen

Vem får hyra?

Stugorna är avsedda för lokalföreningens medlemmar, dess familjer samt vänner i medlems sällskap. Änka/änkling till medlem har samma förmåner.

Medlemmar från andra lokalföreningar i FM får också boka.

Medlem kan få boka Notholmen för t.ex. släktträff, aktivitet med arbetskamrater, skolklasser och liknande efter överenskommelse med styrelsen. Även stugor kan få disponeras vid dessa tillfällen. Medlemmen är dock alltid ansvarig vid sådana tillfällen.

 

Bokning av stugor kan göras på följande sätt:

Vid bokning av stuga, max två veckor innan uthyrningen, så lämnar man önskemål om vilken stuga som man vill disponera. Då är det möjligt att boka av utan att behöva betala någon avgift för detta, man är dock skyldig att meddela detta omgående till den bokningsansvarige. Men vid våra storhelger, med hög beläggning, så är man skyldig att betala avgiften om avbokningen görs så sent som dagen före tillträdesdagen. Betalningen kan göras i efterhand.

Det är även möjligt för medlemmar att boka stuga tidigare än 2 veckor innan tillträdesdagen. Betalning skall då ske redan i samband med bokningstillfället och återbetalas inte, varken om den avbokas eller inte utnyttjas alls. Fortfarande gäller skyldigheten att meddela till den bokningsansvarige om stugan inte kommer att disponeras.

Den bokningsansvarige har mandat att fördela de inkomna bokningarna beroende på sällskapens storlek, eventuella husdjur etc. oavsett när bokningarna görs. Om fördelning av stuga blir någon annan än den önskade så meddelas detta av den bokningsansvarige. Medlemmars önskemål om stuga försöker även att prioriteras före icke medlemmars.

 

Tillträde:

Tillträde av stuga sker tidigast kl. 14:00 på tillträdesdagen. Stugbyte under helg sker alltid på söndag eller på annan dag under helg som innefattar sådan.

 

 Stugorna:

I stugorna finns madrasser, kuddar och täcken. Hyresgästen tar själv med lakan och örngott. Hyresgästen disponerar även del i kök och förvaringsmöjligheter såsom kyl, frys och förvaringsskåp.

 

Städning:

Stugorna städas och personliga tillhörigheter medtages hem eller läggs i förrådet på ledig hylla efter avslutad stughyra. Sopor tas med hem.

Färskvatten

 Det finns inget färskvatten på Notholmen. Alla som planerar en vistelse på Notholmen får ta med sig det färskvatten som de anser sig behöva. Vattentanken i köket skall ses som en extra reserv och är till för alla som besöker ön, den fylls inte på regelbundet och kan vara tom från gång till gång.  

Övrigt:

Vid frågor rörande vistelsen på Notholmen eller om något råkar gå sönder kontakta någon i Notholmsgruppen så får du hjälp.

 

Regler för medlemmars småbåtar på Notholmen:

Medlemmar i föreningen har möjlighet att på Notholmen förvara privata småbåtar för en kostnad om den brukas regelbundet under sommarsäsongen. I mån av plats kan båtar också få plats i sjön med ett godkännande från styrelsen. Båtar som inte brukats under året debiteras i samband med höststädningen med avgift beslutad av årsmötet. Årsmötet beslutade i år att avgiften skall vara 1000:-.  

Generella regler och rutiner

Länk