Föredrag: Sveriges väg in i NATO

2 april, 2024

FLOTTANS MÄN i samarbete med F10 Kamratförening inbjuder till föredrag måndag den 6 maj klockan 19.00 på Valhall Park Hotell.
Viceamiral Jonas Haggren ”Sveriges väg in i NATO”.
Regeringen har utsett viceamiral Jonas Haggren till vår militära representant i NATO. Jonas tillträdde tjänsten den 1 juli 2023 och hans arbetsplats är i Bryssel. Jonas är vår militära representant direkt underställd ÖB. I vår NATO-delegation finns tre avdelningar, en politisk som leds av UD, en försvarspolitisk som leds av försvardepartementet och en militär som leds av viceamiralen.

Jonas Haggren kommer närmast från en tjänst som chef för ledningsstaben vid Högkvarteret. Tidigare har han bland annat varit sjöstyrkechef för EUs OPERATION ATLANTA.
Jonas har lång erfarenhet inom Marinen. Han har tjänstgjort i olika befattningar i ubåtar, b.la. som fartygschef och flottiljchef.

Senaste nyheterna

Sjövakten man minns

- glimtar från långresan med HMS Carlskrona 1984–85 då Bali var rundningsmärke. Torsdag den 7 mars kommer kapten Peter von Heidenstam till Kajutan och pratar om sina upplevelser som NS-navigeringsofficer ombord i HMS Carlskrona. Tid: Kl 18.30. Plats: Kajutan,...

läs mer

Julsamkväm 8 december

Välkommen på Julsamkväm i Kajutan fredag den 8 december kl. 18.00! Jullandgång serveras till en kostnad av ca 140:– per person exkl. dryck. OBS! Föranmälan. Under kvällen kommer vi att avtäcka den present/gåva som vi fick av Marinchefen.

läs mer