Ordförandens medlemsbrev

15 augusti, 2024

Bästa medlemmar!
Tiden går fort och det är redan dags för höstterminen om man tänker i skoltermer. Jag hoppas att sommaren varit god mot er alla och att ni kunnat få tid till både sol och bad. En eller annan glass kanske också?
Nu är det ganska precis 6 månader sen jag  valdes som ordförande i vår fina kamratförening. Jag börjar få något så när grepp på vad det är jag gett mig in på. Med goda krafter och uppslutning från styrelse, kansli och medlemmar kommer det gå att galant.
Under vårterminen hade vi föredrag om Stockholm Repairyard och om gudinnor, sjöjungfrur och andra föremål som prytt våra örlogsfartyg sedan 1500-talet och Per-Erik Tibblin hade en trevlig rundvandring på Skeppsholmen. Allt har varit mycket uppskattat.
Stor Flaggning på af Chapman verkställdes traditionsenligt på Nationaldagen och vid det kungliga danska örlogsbesöket. Jag fick ett samtal från hovstaten någon dag innan kungabesöket om vi kunde genomföra flaggningen med mycket kort varsel. Uttrycket ”Ankare i mössan” fick gälla och ett glatt gäng samlades ihop under Per-Eriks ledning och verkställde det hela. Samma gäng med några förstärkningar, bl.a.undertecknad fick upp flaggorna på Nationaldagen. Verksamheten på Stora Tratten har bedrivits med den äran.
Under hösten har vi att se fram emot föredrag av kommendör Per Edling om ”En svensk marin i Nato”, traditionsenlig ärtmiddag, kryssning ”Lille Jul” till Mariehamn och Luciakaffe. Ni ser tider på hemsidan https://flottansman.se/stockholm/ . Jag vill då passa på att slå ett slag för att gå in på hemsidan lite då och då för att se vad som är på gång.
Vi har fått ett antal nya medlemmar vilket är glädjande. Välkomna! Det är min förhoppning att såväl gamla som nya medlemmar ska känna att det är givande och trevligt att vara med i vår kamratförening och att det är något att se fram emot.
Jag har två vädjanden. Den första är att om man anmält sig till något evenemang att man också då dyker upp. Vi har sett en ökad tendens att utebli utan att höra av sig. Även om MyClub skickar ut påminnelse några dagar innan ett evenemang så är mitt tips att skriva in det i era respektive kalendrar så det inte glöms bort.
Min andra vädjan är att tipsa om framtida föredragshållare, saker vi kan göra bättre etc. Föreningen är ju till för oss medlemmar. Inga andra. Ni kan skicka det till mig jan.berglow@flottansman.se .
Tack på förhand!
Slutligen slår jag ett slag för att läsa ”FF ZA-Använd högsta möjliga fart – Marinchefens vilja”. Den finns sedan tidigare på Riksförbundets hemsida men här kommer också en länk FF-ZA-Marinchefens-vilja.pdf (flottansman.se)  så slipper du leta.
Med marina hälsningar och väl mött under höstterminen,
Jan Berglöw
Ordförande

Senaste nyheterna

Föreningens kallelser via MyClub

Föreningen bjuder in / kallar till olika aktiviteter genom MyClub. Det innebär att du får inbjudan i ett vanligt mail i din inkorg. Det hanterar du genom att först klicka på BLÅ knapp ”Svara på kallelsen”, tryck på knapp för ”Ja” eller ”Nej” och slutligen ”Skicka ditt...

läs mer

Kansliet sommarstänger den 4 juni

Kansliet stänger tisdagen den 4 juni och öppnar åter tisdagen den 20 augusti. Dock går det att komma i kontakt med kansliet via e-post sthlm@flottansman.se under hela sommaren. / KHN

läs mer