Marinen 500 år

28 juni, 2022

I Karlskrona firas Marinen mellan den 12-14 augusti 2022 där Marinens dag den 13 augusti kl 10.00-16.00 är huvudattraktionen. På grund av det förändrade säkerhetsläget kommer Marinens dag att flyttas från Örlogshamnen till Bastion Aurora och firas i mindre skala.

Under 2022 fyller marinen 500 år. Femhundra år tidigare, år 1522, föddes den svenska flottan. Anledningen var havets och sjövägarnas avgörande betydelse i en orolig tid. Marinens närvaro har genom seklen, såväl i orostider som under lugnare perioder, varit viktig för Sveriges utveckling och självständighet. Femhundra år senare är betydelsen av havet och den svenska marinen minst lika stor som när den bildades. Var med och fira marinen och alla de människor som under seklen gått till sjöss för Sveriges bästa.

 

Mer info

Senaste nyheterna

Veterantecken

Veterantecken för 20-års medlemsskap kommer att utdelas på Grillfesten med Marin anknytning den 27 augusti till: Leif Carlsson, Johan Eliasson, Mats Eliasson, Per Johannesson, Anders Karlsson, Tomas Magnusson, Per Runesson, Kaj Svensson, Leif Tillberg, Rolf...

läs mer

Ronneby hedrar Flottan

Ronneby hedrar i sitt årliga blomsterarrangemang vid Rådhuset, Flottan som i år fyller 500 år, och även våra fina Skonerter, HMS Falken & Gladan som utbildat Flottister i 75 år.

läs mer