Flottans mäns tillkomst och Natos organisation

17 april, 2024

 

 

Onsdagen den 10 april var det medlemsmöte med ett digert program.

Göran Lövgren och Ingemar Elofsson berättade om FM:s tillkomst med Stockholms-klubben 1935. Året efter ville man bilda en förening i Karlskrona, men Holmamiralen tyckte inte det behövdes… I stället bildades Karlskronaföreningen 1938 med c:a 200 medlemmar.
Tidskriften kom 1938.

Namnbytet är en stor och aktuell fråga som ska dryftas vidare på förbundsmötet.
På 40-talet hade FM 4.200 medlemmar, nu endast 3.000 medlemmar och medelåldern stiger.

Michael Hultzén Bank berättade om NATO:s organisation

Myckat uppskattat, liksom även Roland Claessons köttbulle- och skinkmackor.

27 närvarande och 3 gäster.

Senaste nyheterna

Calmarenyckel och Sjövärnskåren

En ljummen majkväll, nämligen onsdagen den 15 maj, bjöds dryga 20-talet intresserade medlemmar på inte mindre än två föreläsningar. Åke Fagelberg presenterade sin bok om Kalmarnyckel, "Den glömda resan". Intressant historia som fallit lite i glömska. Åke får kanske...

läs mer

Flyget och flyvapnet nu och då.

Onsdagen den 13 mars höll Sven Scheiderbauer, F10 Ängelholm, ett fängslande föredrag om såväl hur konsten att flyga utvecklats som vårt eget flygvapen gjort likaledes. Efter skaffning, sedvanliga goda mackor med kaffe, vidtog ett välbesökt årsmöte som avlöpte...

läs mer