SÄLAR I MARINENS TJÄNST

15 november, 2023

SÄLAR I MARINENS TJÄNST

Vår käre kollega Christer Warfinge från Västerviks Flottans män höll ett förtrollande föredrag om hur flottan under 1940-tal försökte få sälar att tjänstgöra, med varierande framgång, för kung och fosterland.

Kvällen till ära prövades ny lokal, nämligen Kungsgården Skälby allé.

Efter vi också bjudits på lite av Kungsgårdens historia av värdinnan Jenny så intogs god ärtsoppa med tillhörande dryck.

 

Senaste nyheterna

Yamato världens största slagskepp.

Onsdagen den 13 september höll  sekr Ulf Wikström ett fängslande och intressant föredrag om världens största slagskepp Yamato. Ett stort antal, dryga trettiotalet, satt trollbundna när Ulf berättade om fartyget alltifrån varvet, bestyckning, pansar, mm till den...

läs mer