Flottans män i Kalmarsund firar 20 år.

20 oktober, 2023

Flottans män Kalmarsund firade 20-år onsdagen den 11 oktober med pompa och ståt i segelklubben Vikingarnas klubblokal Stensö fiskehamn. Medlemmar, inklusive hedersgäster Thomas Engevall och Mikael Hulzen Bank, bjöds på en förträfflig tre rätters middag som inleddes med en sagolik gubbröra. Väl genomfört och intressant föredrag om ”Marinen idag och dess framtid” av Thomas Engevall avlöstes av diverse hedersbetygelser och hurrarop.
Händelseförlopp klarnar när man studerar bildkavalkad som också innefattar tre hjältar i köket.

       

 

 

Senaste nyheterna

SÄLAR I MARINENS TJÄNST

Vår käre kollega Christer Warfinge från Västerviks Flottans män höll ett förtrollande föredrag om hur flottan under 1940-tal försökte få sälar att tjänstgöra, med varierande framgång, för kung och fosterland.

läs mer

Yamato världens största slagskepp.

Onsdagen den 13 september höll  sekr Ulf Wikström ett fängslande och intressant föredrag om världens största slagskepp Yamato. Ett stort antal, dryga trettiotalet, satt trollbundna när Ulf berättade om fartyget alltifrån varvet, bestyckning, pansar, mm till den...

läs mer