Flottans män i Kalmarsund firar 20 år.

20 oktober, 2023

Flottans män Kalmarsund firade 20-år onsdagen den 11 oktober med pompa och ståt i segelklubben Vikingarnas klubblokal Stensö fiskehamn. Medlemmar, inklusive hedersgäster Thomas Engevall och Mikael Hulzen Bank, bjöds på en förträfflig tre rätters middag som inleddes med en sagolik gubbröra. Väl genomfört och intressant föredrag om ”Marinen idag och dess framtid” av Thomas Engevall avlöstes av diverse hedersbetygelser och hurrarop.
Händelseförlopp klarnar när man studerar bildkavalkad som också innefattar tre hjältar i köket.

       

 

 

Senaste nyheterna

Calmarenyckel och Sjövärnskåren

En ljummen majkväll, nämligen onsdagen den 15 maj, bjöds dryga 20-talet intresserade medlemmar på inte mindre än två föreläsningar. Åke Fagelberg presenterade sin bok om Kalmarnyckel, "Den glömda resan". Intressant historia som fallit lite i glömska. Åke får kanske...

läs mer

Flottans mäns tillkomst och Natos organisation

    Onsdagen den 10 april var det medlemsmöte med ett digert program. Göran Lövgren och Ingemar Elofsson berättade om FM:s tillkomst med Stockholms-klubben 1935. Året efter ville man bilda en förening i Karlskrona, men Holmamiralen tyckte inte det behövdes…...

läs mer

Flyget och flyvapnet nu och då.

Onsdagen den 13 mars höll Sven Scheiderbauer, F10 Ängelholm, ett fängslande föredrag om såväl hur konsten att flyga utvecklats som vårt eget flygvapen gjort likaledes. Efter skaffning, sedvanliga goda mackor med kaffe, vidtog ett välbesökt årsmöte som avlöpte...

läs mer