Om föreningen

Flottans Män är föreningen för alla som har intresse för Flottan och vill vara med i kamratskapet kring Flottan. Flottans Män värnar om det goda kamratskapet mellan oss som tidigare har tjänstgjort i Marinen och om den gemenskap som finns mellan oss och dem som nu tjänstgör. Vi bidrar till att hålla Marinens traditioner levande och till att sprida information om Marinen och dess verksamhet. Vi träffas kring vårt gemensamma intresse och har trevligt tillsammans.

Föreningen bildades 1935 och har idag ca 3 500 medlemmar fördelade på 25 lokalföreningar.

Flottans Mäns lokalförening i Västerås bildades i november 1938 vid ett sammanträde på Anderssons konditori på Köpmangatan. Föreningen har således funnits i 83 år, och vi har idag 65 medlemmar. 

Vi träffas i lokalen varje helgfri Onsdag kl 18.00 över en kopp kaffe, dryftar svunna  tider ser på film eller lyssnar på intressanta föredrag.

Slakterigatan 10, 721 32 Västerås

E-post: vasteras@flottansman.se

green trees on cliff
ship helm
black and white sailboat in body of water during sunset
FM logo

Kalendarium

jun
7
tis
2022
12:00 Avtäckning av minnessten på Skep... @ Skeppsholmen Stockholm
Avtäckning av minnessten på Skep... @ Skeppsholmen Stockholm
jun 7 kl. 12:00
Agenda för stockhomsveckan med anledning av Marinens 500-årsjubileum. stockholmsveckan 2022 kommer Sverige att vara värdnation för den internationella marinövningen Baltops. Mellan den 3-6 juni kommer deltagande fartyg att vara förtöjda i Stockholm. Under dessa dagar[...]
jun
18
lör
2022
heldag Sjötur med HMS Jägaren (V 150)
Sjötur med HMS Jägaren (V 150)
jun 18 heldag
Sjötur med HMS Jägaren (V 150)
Chartrad egen sjötur för Flottans Män Västerås i samarbete med HMS Jägaren (V 150) till Landsort (Öja). I Landsort väntar två guidade turer. En till norra delen där Erstabatteriet finns att beskåda och en tur[...]