Medlemsmöte oktober 2021

31 oktober, 2021

Månadsmöte har hållits i FYLGIA. Ordföranden Göran Löfgren hälsade ett 30-tal medlemmar välkomna till kvällens medlemsmöte. Kvällens föreläsare, Christer Warfvinge från FM Västervik, hälsades varmt välkommen.
Dagordningen för kvällen fastställdes och föregående mötes protokoll upplästes och godkändes.

Ordföranden rapporterade att vi är 218 medlemmar i föreningen. Under 2021 har vi redan fått in 18 nya medlemmar. Ett antal tack för födelsedagstelegram och kondoleansbrev upplästes.

Kassören meddelade att föreningens ekonomi är bra och i balans trots att verksamheten under 2021 varit begränsad.

Påminnde om att det är dags att anmäla Julhälsningar till FM tidskrift nr 4/21. Kostar 40 kr och inbetalas till PlusGiro 13 80 86-4 eller SWISH nr 123 484 08 80.

Vid årets Riksårsmöte deltog 15 medlemmar från vår förening.

Den 16 – 19 september var v i inbjudna till vår vänförening MK Peenemündes 30-års jubileum. Vi överlämnade gåva till föreningen och dessutom 200 Euro till deras modellbåtsutbildning för ungdomar i Heinrich Heine Schule, Karlshagen. MK Peenemünde planerar att göra besök i Karlskrona med en större grupp i september 2022. Då är alla medlemmar välkomna att vara med och lära känna våra tyska vänner.

Arbete pågår i styrelsen med att lägga program för verksamheten 2022.

FM Karlskrona har bidragit med 1 500 kr till Sällskapet af Chapman och deras projekt att återskapa det Kinesiska Tavelgalleriet på Skärva Herrgård. Vi är fadder till tavla nr 150, Kautiaufy, i galleriet.

Under 2022 jubilerar sex lokalföreningar: Göteborg 85 år, Haninge 30 år, Malmö 85 år, Västerås 40 år, Växjö 75 år och Ängelholm 85 år. Vi uppvaktar med 300 kr/förening och 1 800 kr går till Torsten Malms tidskriftsfond.

Den 13 november är det Region Syd- möte i Fylgia med åtta deltagande föreningar. FM Karlskrona är värd för mötet.

Efter medlemsmötet intogs ärtsoppa, pannkakor och kaffe. Efter måltiden gav Christer Warfvinge en mycket intressant föreläsning om Båtsman Humblas världsomsegling 1883-1885 med ångfregatten Vanadis. Christer Warfvinge avtackades med applåder och ordföranden överlämnade boken ”Vårt vackra Blekinge” av Tommy Nilsson.

Ordföranden tackade deltagarna för en trevlig kväll och önskade välkommen till nästa möte den 18 november. Då bjuder vi på ”Danskinspirerad afton”. Det blir filmvisning och därefter servering av danske pölser, Tuborg öl och Gammel Dansk.

2021-10-24
Stellan Andersson

Baren öppen! Efterlängtat samkväm

Trevligt har vi!

Vice ordförande trivs med tillvaron.

Ärtsoppan går alltid hem.

ship helm

Är allt till belåtenhet?

Mycket intressant och uppskattat föredrag!

ship helm

Ett stort tack för ett lysande framträdande!

Senaste nyheterna

Årsmöte 2024

FLOTTANS MÄN KARLSKRONA Årsmöte den 14 mars 2024. Årsmöte hölls den 14 mars i Freja med 29 deltagare. Mötet inleddes med högtidlig parentation för avlidna kamrater under 2023. Dessa var: Åke Malmgren, Sven Nejdefelt, Tommy Boström, Sven-Otto Ullnér, Kenneth Olsson och...

läs mer

Utflyttning från Fylgia.

Fredagen den 16 februari flyttades våra inventarier från Skönstavik till FMLOG:s lokaler i Vedeby. Flytten har förberetts med arbetsdagar sedan början på året. Styrelsen med flera kamrater har sorterat och packat. Under flytten fick vi gedigen hjälp från MarinB. Stort...

läs mer

Medlemsmöte 15/2 2024

Medlemsmöte har genomförts för första gången i Freja. Ca 30 medlemmar närvarade. Ordförande Lars Sager inledde med information om föreningens verksamhet och vägen framåt. Vi har nu packat ner våra tillhörigheter i Fylgia och kommer att flytta godset till Marinbasens...

läs mer