Vi söker M 20 besättning 1943

10 februari, 2023

Föreningen M 20 håller tillsammans med Sjöhistoriska museet på att ta fram en utställning ”Flykten över Öresund” om räddningen av 7 000 danska judar över Öresund hösten 1943. Under några stormiga veckor i oktober korsade tusentals människor Öresund. Många danskar riskerade sina liv för att hjälpa till. På den svenska sidan mötte Svenska Flottan upp och hjälpte dem till trygg hamn. Genom M 20:s loggböcker vet vi att ett hundratal flyktingar räddades ombord på M 20.
Den mobila utställningen kommer tas med ombord på M 20 vid vår resa till Öresund i sommar. Vi söker nu information om de besättningsmedlemmar som tjänstgjorde på M 20 hösten 1943. Känner du till någon av dessa personer eller deras efterlevande, eller om du har andra minnen eller berättelser från denna spännande tid, så hör av dig till Anders Torelm med e-post till kontakt@minsveparen.se

Senaste nyheterna

Julsamkväm 8 december

Välkommen på Julsamkväm i Kajutan fredag den 8 december kl. 18.00! Jullandgång serveras till en kostnad av ca 140:– per person exkl. dryck. OBS! Föranmälan. Under kvällen kommer vi att avtäcka den present/gåva som vi fick av Marinchefen.

läs mer

Ubåtar och ubåtsfolk

Flottans män inbjuder till föredrag om ”Ubåtar och Ubåtsfolk". Torsdagen den 19 oktober kommer ”Ubåtshasse” till Flottans Män Ängelholm och håller föredrag om ubåtar. Hans Carlsson är en av Sveriges mest kunniga personer om det svenska ubåtsvapnet. Tid: 18.00, Plats:...

läs mer