God Jul och Gott Nytt År!

Traditionsenligt firade Bojen Lucia den 9 december i Marinstugan.
            Årets lilla lucia heter Isabelle och är 6,5 år.

_______________________________________________________________ Närproducerat vin! 

Efter en vinresa till Moseldalen i slutet av 80-talet, bestämde sig Jan-Olof Arnäs, för att prova att odla vin hemma på tomten. Han köpte några plantor av vinterhärdig sort.   
    Så inleder Jan-Olof Arnäs sin berättelse om sitt stora intresse på vår klubbafton den 25 oktober. Jan-Olof kommer från Fjärås utanför Kungsbacka. Eftersom det är svårt att producera rödvin i Sverige har Jan-Olof koncentrerat sig på rosé och vita viner. Hans favoritdruva är Solaris, som är vanlig bland vinodlare här i landet. Den kan skördas redan i mitten av september och har under ett gynnsamt år en bra sötma på ca 12 %. Efter pressning och jäsning av druvorna sker buteljering i mars månad. Av de runt 160 vinstockar med olika druvsorter, som Jan-Olof har idag, får han ut ca 150 flaskor vin. 
    Jan-Olof är pensionär, vilket är passande för hans hobby. Att odla vin tar tid, är arbetskrävande och kräver också mycket tålamod. Lön för mödan får man genom vistas mycket utomhus och dessutom så småningom njuta av ett eget producerat vin. 
     Vi säger tack till Jan-Olof för intressant presentation.   

 

Modevisning i Marinstugan!

På vår klubbafton den 27 september visade Annett och Mia från Modestugan
kläder ur höst- och vinterkollektionen.

 Mannekängade gjorde: Linda, Anna-Greta och Anita J.

 

 

 

 
 Nio Bojor bakom katedern på Mölndals stadsmuseum  

 Tidigt i våras bestämde vi att starta upp höstprogrammet med ett besök i Mölndals Kvarnby. Tyvärr var inte vädret med oss denna dag, den 6 september, så vi höll oss inomhus i det trevliga och innehållsrika museet. Mölndals stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum som ligger intill forsen i det gamla industriområdet Kvarnbyn. Byggnaden har en gång varit strumpfabrik. Lokalen innehåller också restaurang/ café och butik. Museet har en mängd vardagsföremål, som vi log igenkännande åt. Det finns en hel avdelning med vackra Lindomestolar. Den tillfälliga barnavdelningen med gosedjur var helt bedårande och bara den värd ett besök. Nästa gång vi besöker Kvarnbyn, hoppas vi på bättre väder så vi kan se mer av området med anor från 1600-talet, som förutom kvarnar haft pappersbruk, textilindustri m fl verksamheter. 

 

Från årsmötet den 22 februari 2017    

31 Bojen-medlemmar var närvarande vid årsmötet i Marinstugan. Särskilt inbjudna var Flottans Mäns ordförande Lars-Erik Uhlegård, Harry Dahl och Tore Nyblom.

Styrelsen fick följande sammansättning:

Ordförande Anne-Marie Hammarstrand
Vice ordförande Ulla Lignell
Sekreterare Anita Hogmalm
Kassör Linda Larsson
Klubbmästare Jarka Nyblom
Ledamot Britt-Marie Detterberg        
Ledamot  Inga-Lill Dahl          
Ledamot  Anita Janevik        
Ledamot  Christine Forsberg

 

Vi välkomnar Ulla Lignell som ny vice ordförande i klubben.
Här tillsammans med Harry Dahl.

Avtackningar:

    

Britt-Marie Karlsson avtackades efter 10 år som kassör och
Ulla Martell efter 4 år som revisor.

 

Berit Bäckström mottog veteranmärket efter 15 års medlemskap av
Flottans Mäns ordförande Lars-Erik Uhlegård.